Amenajarea casei

#halloween #decoratiuni halloween #dovleac halloween #halloween casa

Decoratiuni originale pentru dovlecii de Halloween

In ciuda faptului ca Halloweenul este o sarbatoare inspirata de la americani, pentru tot mai multi romani reprezinta  un motiv de sarbatoare si distractie, mai ales in ceea ce priveste decorarea casei . Iata cateva modele interesante cu care poti decora dovlecii, care iti vor infrumuseta casa si impresiona toti oaspetii.

Dovleac semiluna


Scobeste dovleacul in interior, iar apoi, cu ajutorul unei carioci, traseaza conturul unei semiluni. Cu ajutorul unui cui de dimensiuni mari si al unui ciocan, gaureste traseul format. La final, introdu o lumanare in dovleac si aprinde-o dupa lasarea intunericului.




Dovleac - casa groazei

Dupa ce ai curatat interiorul dovleacului, deseneaza pe suprafata sa o casa in forma dorita. Foloseste-te de un marker negru, permanent. La final, decupeaza ferestrele caselor si lumineaza-le cu ajutorul unor lumanari.




Dovleac - panza de paianjen

Daca ai la dispozitie un dovleac alb, nu poti decat sa te joci cu nuantele de alb si negru. Deseneaza pe acestia paianjeni si panzele aferente. De asemenea, vrajitoarele pe matura sau alte creaturi infricosatoare reprezinta optiuni bune in acest sens. Totodata, daca organizezi o petrecere cu tematica fashion, animal print -ul este o varianta indrazneata.





Dovleac clasic

Dovleacul care ne zambeste intr-o maniera infricosatoare ramane in topul preferintelor celor care sarbatoresc Halloweenul. In acest caz ai nevoie doar de o lingura cu ajutorul careia sa cureti interiorul dovlecilor si de cutite de diferite dimensiuni. Cel mai bine este sa incepi prin conturarea formelor pe care vrei sa le ai in final, iar apoi sa treci la decuparea acestora.




Dovleac sculptat

In situatia in care iti doresti ceva mai deosebit, poti opta pentru scultura. Gandeste-te la ce anume ai vrea sa exprime dovleacul, deseneaza un contur si "scrijeleste" cu ajutorul unui cutter sau chiar a unora din ustensilele pentru manichiura.

Aici poti desena frunze de toamna, inimioare sau poti scrie chiar diferite mesaje.




Dovleac - mana de schelet

Daca vrei un dovleac cu adevarat infriscosator sau organizezi o petrecere tematica, opteaza pentru sculptarea unei maini de schelet. Alege un dovleac de dimensiuni mari si picteaza, cu ajutorul unui marker, o mana de schelete, iar apoi decupeaza zona cu ajutorul unui cutter.



Dovleac - copac

Daca iti doresti un ornament cu adevarat impresionant si daca nu trece an fara sa sarbatoresti Halloweenul asa cum se cuvinte, incearca ceva nou in acest an. Aseaza mai multi dovleci pe un raft si deseneaza apoi pe acestia un copac negru. Plaseaza pe rafturi cateva frunze uscate pentru ca decoratiunea sa fie cat mai spectaculoasa.





Dovleci stilizati

Mergi in supermakert si alege un spray pentru vopsit. Opteaza pentru nuantele de auriu, argintiu sau bronz metalizat si picteaza-i integral. De asemenea, mai exista varianta in care decupezi, pe o foaie de hartie, anumite forme sau mesaje si pictezi doar dupa ce lipesti pe dovleac coala de hartie. La final indeparteaza foaia si bucura-te de rezultate.

In acelasi timp, daca vrei sa te folosesti doar de pictura si nu iti este la indemana sa scobesti dovlecii, poti picta pe acestia cate un felinar.



Sursa foto: countryliving.com

 

Citeste mai multe articole despre Halloween:


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea