Amenajarea casei

#decoratiuni casa #obiecte decorative #sticla #decoratiuni de sticla

Decoratiuni de sticla pentru casa: cum le folosesti

Sticla este nelipsita din interiorul locuintelor, insa, cel mai adesea, nu este suficient exploatata pentru ca materialul sa ia forme cu adevarat spectaculoase. Preferata pentru geamuri si vitrine, sticla poate veni si sub forma unor decoratiuni. Cum iti poti transforma casa intr-un spatiu elegant si modern cu ajutorul decoratiunilor din sticla, descopera in continuare!

1 Sticla pentru o incapere mai mare

Unul dintre trucurile folosite adesea in designul de interior se refera la marirea optica a unei incaperi de dimensiuni reduse prin intermediul luminii.

Ce te faci, insa, cand camera in cauza nu dispune decat de o fereastra mica? In acest moment intervine sticla: poti plasa obiecte decorative din acest material intr-o parte a camerei astfel incat lumina care patrunde pe fereastra sa se reflecte, creand impresia unui spatiu mai generos.

2 Sticla pentru mobila

Daca iti doresti o locuinta cu aspect sofisticat, obiectele din sticla nu ar trebui sa lipseasca! Pe langa obiectele decorative, poti folosi cu succes si piese de mobilier din sticla - masa si scaune, spre exemplu.

La fel de bine, poti insera oglinzi: in dormitor, acestea pot fi aplicate in interiorul sau exteriorul sifonierului sau pot decora o masuta de toaleta. In restul casei, nu ezita sa completezi piesele de mobilier din lemn, piele naturala sau metal cu insertii sub forma de oglinzi, daca planuiesti sa obtii o camera decorata in stil urban industrial.

3 Sticla in decoratiuni moderne

In prezent, locuintele moderne se folosesc de sticla intr-un mod unic, pentru a crea efecte vizuale spectaculoase. De aceea, daca vrei o nota de contemporan in interiorul propriei locuinte, utilizeaza sticla in bucatarie si baie. Poti incerca inserarea unor usi glisante sau a unei cabine de dus cu pereti din sticla - foloseste-ti imaginatia si creativitatea pentru a profita la maxim de efectul inedit creat de acest material!

4 Sticla, legatura ta cu exteriorul

Daca stai la casa, te-ai putea bucura atat de mai multa lumina, cat si de o priveliste deosebita, optand pentru inserarea unui perete din sticla. In situatia in care modificarea nu este posibila sau nu te avantajeaza, ai putea sa transformi geamlacul mansardei intr-o fereastra de dimensiuni mai generoase.

5 Sticla in obiecte decorative de accent

Decoratiunile din sticla de dimensiuni reduse pot fi inserate cu usurinta in intreaga casa, fie sub forma unor puncte de atractie, fie pentru a evidentia stilul unei anumite incaperi.

Lista decoratiunilor din sticla asupra carora te-ai putea opri este interminabila. Ceea ce nu ar trebui sa lipseasca, insa, sunt vazele din sticla simpla sau colorata, lumanarile votive si platourile/bolurile din sticla in care poti insera alte obiecte decorative. De efect sunt si pietricelele colorate decorative, din sticla, pe care le gasesti in magazinele de specialitate, si care sunt destinate amplasarii in boluri transparente.

Nu uita de obiectele decorative din sticla destinate sarbatorilor de iarna - vei avea parte de un plus de eleganta daca vei opta sa impodobesti bradul de Craciun cu globuri din sticla colorata.

Sursa foto: mastchulbule.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea