Amenajarea casei

#casa #colivie #decoratiuni interioare #amenajare casa

Decorarea unei incaperi cu o colivie

Colivia de pasari este un accesoriu decorativ care atrage toate privirile intr-o incapere. Foloseste-o pentru a creste propriile tale pasari sau pentru a-i da o noua intrebuintare. Iata cum sa decorezi o camera cu o simpla colivie de pasari:

1. Alege colivia potrivita

Pentru a decora o incapere cu o colivie, aceasta din urma trebuie sa fie una speciala. Opteaza pentru colivii in forma de clopot, cu diverse ornamente ondulate, cu modele florale, usi cu prinzatori speciale etc.

In general, coliviile decorative nu au nimic de-a face cu cele folosite pentru pasari. In cazul primelor, se pune accentul pe aspect, iar barele pot fi foarte departate. In al doilea caz, accentul se pune pe siguranta, iar grilajul este facut in asa fel incat pasarile sa nu poata iesi, nici indoi metalul.

O colivie decorativa costa in jur de 60 lei si poate fi gasita in magazinele de decoratiuni. Unele colivii sunt adevarate opere de arta, reproducand palate in miniatura. Altele pot fi achizitionate impreuna cu un postament.



Foto: edecorativebirdcages.net

2. Gaseste locul potrivit pentru colivie

In cazul in care ai pasari, aseaza colivia intr-un loc ferit de curenti puternici de aer, gaze sau temperaturi extreme. De asemenea, tine colivia undeva unde nu pot avea acces alte animale de casa sau copiii mici. Daca nu gasesti niciun loc unde sa o asezi, ia in consideratie varianta unui carlig fixat in tavan, de care sa prinzi apoi colivia.

Daca folosesti colivia in scop pur decorativ, aceasta poate fi pusa oriunde. Este important sa o cureti, sa o vopsesti daca are nevoie si apoi sa-i gasesti un loc unde poate fi pusa in valoare. O astfel de colivie poate un ornament special in balcon, pe terasa, in dormitor, chiar si in bucatarie. Daca ai o nisa in perete sau un alt loc la vedere, este foarte potrivit pentru colivie.

3. Personalizeaza colivia

Unul dintre cele mai mari avantaje ale unei colivii este faptul ca aceasta arata foarte bine si simpla, gratie ornamentatiilor sale metalice, cat si cu diverse accesorii.

Coliviile ornamentale se folosesc adesea pe post de suport de plante. Alege un ghiveci cu o planta curgatoare si aseaza-l in interiorul coliviei.

Foloseste accesorii de care nu mai ai nevoie pentru a da coliviei un aer vintage: panglici, margele, fasii de matase, flori si fluturi din material textil sau flori uscate, lumanari parfumate, bibelouri, figurine etc.

Una dintre cele mai populare decoratiuni de acest tip este colivia de tip felinar. Alege una sau mai multe lumanari pe gustul tau si aseaza-le in colivie. Foloseste apoi colivia pe post de felinar pentru a crea o atmosfera deosebita intr-o seara romantica.

In functie de sezon, colivia se poate personaliza cu elemente specifice. Toamna inchide in ea un bostan sculptat, nuci si fructe de toamna, iarna pregateste globuri rosii si ghirlande, primavara poti sa-i "zidesti" peretii cu buchetele de ghiocei, iar vara colivia este ideala pentru terasa.

Indiferent de stilul de amenajare din locuinta ta, colivia se poate personaliza cu elemente rustice, moderne etc.

Foto: nationalfurnituredirect.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului