Amenajarea casei

#stil design #design interior #culori #mobilier #podea #stil zen

Decorarea dormitorului: stilul zen

Dormitorul relaxare in propria locuinta. Un astfel de dormitor te va ajuta sa te relaxez si sa te detasezi cu usurinta de problemele din exterior, de stresul care te inconjoara. Mobilierul, tesaturile si culorile specifice stilului zen sunt extrem de simpliste si naturale.


Mobilierul


In cadrul unui dormitor zen se recomanda piesele de mobilier cu linii cat mai simple. Atunci cand alegi mobila pentru dormitor nu trebuie sa uiti de faptul ca spatiul specific spatiului zen trebuie sa fie cat mai aerisit . Asadar, evita sa achizitionezi piese de mobilier prea mari si prea mult. Limiteaza-te doar la un pat, un sifonier si eventual o masuta sau un birou mic.


Podeaua


Podeaua este extrem de importanta in stilul zen. Aceasta trebuie sa fie realizata dintr-un material moale, confortabil pentru picioarele tale chiar si atunci cand mergi desculta. In acelasi timp, podeaua trebuie sa aiba o culoare luminoasa si sa fie usor de curatat. Opteaza pentru un parchet din lemn laminat sau lemn de bambus si orienteaza-te catre o nuanta naturala, destul de deschisa.


Tesaturile


Stilul zen este special creat pentru cei care vor sa aiba o viata cat mai simpla si care sunt fericiti cu lucruri simple. In ceea ce priveste tesaturile este recomandat sa optezi pentru bumbac simplu, dar de cea mai buna calitate, in special pentru lenjeria de pat. In acest fel pielea ta va fi rasfatata, iar somnul tau foarte profund, linistit si odihnitor.

In ceea ce priveste perdeaua si draperiile ai la indemana bumbacul gros, matasea sau orice alta tesatura 100% naturala.


Culorile peretilor


In general dormitoarele zen au culori linistitoare, calmante. In acest sens ai de ales intre nuante neutre, cat mai soft, astfel incat sa amplici senzatia de spatiu bine aerisit, luminos si deschis. Opteaza pentru alb fildes, crem, verde pal.


Accesoriile


Dormitorul zen este conturat cu ajutorul unor elemente naturale. Opteaza pentru accesorii din lemn sau piatra. In acelasi timp, ghivecele cu flori sunt foarte potrivite unei incaperi zen. Ai de ales in lamai , ficus sau dracaena, insa oricare ar fi optiunea ta, nu aduce in dormitor mai mult de un ghiveci.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea