Amenajarea casei

#rame foto #tablouri #decoratiuni #poze #fotografii

Decorarea casei cu fotografii

In ultimii ani, odata cu evolutia tehnologica si tehnicile noi de editare foto , tot mai multi designeri folosesc fotografii pentru a decora locuintele. Fotografiile sunt o modalitate foarte usoara de a personaliza o locuinta. In plus, o rama foto bine aleasa poate sa completeze cu succes un anumit decor. Iata cateva sfaturi pentru alegerea fotografiilor si ramelor foto:



Cum alegi fotografiile


Ai la dispozitie mai multe optiuni pentru a sorta fotografiile. In primul rand este bine sa te gandesti sa le sortezi in in functie de camerele in care vrei sa le expui.Opteaza sa asezi in sufragerie fotografiile mai interesante, care spun o poveste iar pe cele spontane, cu cei mici sau mai personale, aseaza-le in dormitoare.

Poti sa optezi pentru o serie de fotografii care sa aiba ceva in comun, sa fie de la acelasi eveniment ori din vacante de exemplu sau, din contra, poti opta sa grupezi fotografii foarte diferite, care nu au legatura unele cu altele. Insa daca alegi a doua optiune va trebui sa gesesti totusi o formula astfel incat sa dai o senzatie de echilibru si sa nu para o aranjare haotica.

Spre exemplu, poti opta pentru rame confectionate din acelasi material sau cu aceesi culoare.

Colectiile de fotografii arata foarte bine in holuri sau camerele de trecere.


Ce tip de foto preferi


Ramele foto sunt foarte importante, varietatea de forme si culori accentuand fiecare fotografie in parte. Poti opta pentru sute de modele de rame foto, traditionale, cu accesorii sau in stil baroc, din lemn, otel, sticla sau bambus.

De asemenea, exiata rame foto confectionate din materiale nonconventionale, din piatra, hartie sau oglinzi fragmentate, care vor arata bine intr-un decor glamour sau mai nonconformist.

Pentru a crea o galerie cu fotografii personale, de familie, alege rame din lemn ce au forme, culori si dimensiuni diferite. Acestea vor da o nota intima si calda livingului.

Daca esti o fire mai traditionalista sau iti plac simetriile, poti sa utilizezi rame ce au acelasi model si dimensiuni. In schimb, daca esti o fire mai artistica poti crea un decor unic folosind bucati de carton de culoare alba pe post de rame foto.

Daca vrei sa creezi o zona speciala dedicata unui singur eveniment - nunta, nasterea, o aniversare etc., alege cateva fotografii principale cu dimensiuni mai mari si cateva de la acelasi eveniment, cu dimensiuni mai mici. Foloseste rame subtiri, din lemn, in culori neutre, astfel incat sa fie evidentiate fotografiile respective.


Cum le asezi


Ca o regula generala, este bine sa stii ca fotografiile de pe perete se aseaza la nivelul ochiului sau chiar putin mai sus, pentru a iesi in evidenta.
In cazul in care esti constrans de spatiu poti sa folosesti o rama foto tip colaj.

Orizontale sau verticale , acest tip de rame foto sunt impartite in mai multe spatii speciale pentru fiecare poza. O alta solutie daca ai la dispozitie putin spatiu este aceea sa creezi o imagine tip mozaic inramand unele langa altele mai multe fotografii cu aceleasi dimensiuni.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea