Amenajarea casei

#casa cu aer marin #decoratiuni marine #amenajare casa #design marin

Decor marin la tine acasa

Decorurile marine, coastal cum mai spun britanicii, sunt relaxante si te duc cu gandul la vacanta. si chiar daca nu ai o casa de vacanta la malul marii pe care sa o amenajezi, poti aduce vara (si marea) in casa ta cu mici schimbari in decor. 

Hai mai intai sa vedem ce ar insemna un decor de inspiratie marina:

Poti folosi si cosuri de rachita sau ratan, taburete din acelasi material pe post de side table, poti pune covoare de iuta pe jos sau poti lasa podeaua sa respire. Mai ales cand ai la dispozitie una din lemn masiv. De asemenea, sfoara este nelipsita. Poti realiza decoruri specifice din boluri transparente in care pui putina sfoara groasa, un pumn de nisip si doua scoici culese chiar de tine de pe plaja. Poti face tablouri din stelute de mare si panza de sac. Poti refolosi vasle reconditionate ca parte din decorul peretilor sau pur si simplu le poti combina ca tablie pentru patul matrimonial.

Pentru a incepe o amenajare, un bun punct de start este alegerea paletei de culori. Fie ca iti plac tonurile mai inchise sau pastelurile, ideal este sa stii spre ce nuante te orientezi pentru a putea alege mobila, textilele sau decoratiunile in culori compatibile, in combinatii relaxante, nu obositoare.

De asemenea, intr-un decor marin vei mai avea alb, rosu, dar si culori ale pamantului – maro, ocru – si galben.

Mai multe idei de design interior gasesti pe designtherapy.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea