Amenajarea casei

# curatenie generala de paste #curatenie de paste #curatenie

Curatenie generala de Paste in 5 pasi simpli

Au ramas mai putin de doua saptamani pana la Paste. Este timpul sa incepem curatenia generala pentru a avea casa perfect curata si ordonata in ziua de Paste. Iata cinci pasi simpli care te vor ajuta sa cureti intreaga casa in timp record.

1. Incepe prin a face ordine in toata casa

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci, de preferat cu o zi inainte de a incepe curatenia, pentru a nu pierde mult timp, este sa pui fiecare lucru la locul lui si sa arunci toate revistele si ziarele pe care nu le mai folosesti. Arunca, de asemenea, orice produse pe care le ai in casa si care sunt expirate, sau pe care nu le-ai mai folosit de mult timp. Pune restul obiectelor la locul lor si asigura-te ca nu mai ai nimic imprastiat prin casa.

2. Aspira intreaga locuinta

Incepe prin a aspira foarte bine intreaga locuinta. Inclusiv locurile pe care deobicei le eviti, precum: locul de sub fotoliu sau canepea, colturile casei, peretii, plasa de la geam si cartile din biblioteca. Continua apoi cu fotoliile, canapelele si saltelele de pat.

3. Spala geamurile

Urmatorul pas pe care trebuie sa faci este sa speli geamurile. Spala intai tamplaria cu ajutorul unei lavete inmuiata in apa cu detergent. Clateste-o apoi cu o laveta curata inmuiata in apa. Daca geamurile sunt foarte murdare sterge-le intai cu o laveta cu apa. La final sterge geamurile cu lavete din bumbac, folosind substante speciale din comert, sau preparate in casa.

4. Curata mobila si electronicele

Dupa ce ai terminat cu geamurile este timpul sa stergi mobila de praf, foarte bine. Fa acelasi lucru si cu electrocasnicele. Cuptorul, cuptorul cu microunde si aragazul vor avea nevoie de o atentie speciala, asadar nu te grabi.

5. Spala foarte bine podelele

Spala podelele casei cu ajutorul unui mop. Foloseste substante de curatare speciale pentru faianta si pentru parchet. Este indicat sa cureti podelele de doua ori pentru a te asigura ca sunt perfect curate.

6. Curata si dezinfecteaza baia

La final, curata foarte bine si dezinfecteaza baia. Foloseste substante speciale pentru curatarea cazii, a chiuvetei sau a vasului de toaleta. Spala oglinda, faianta si gresia foarte bine. Daca ai presuri in baie, spala-le si pe acestea.

7. Ultimele retusuri

Spala jaluzelele, perdelele si draperiile, lasa-le sa se usuce, calca-le si pune-le la locul lor. Asaza obiectele decorative la locul lor si decoreaza casa cu obiecte specifice Sarbatorilor Pascale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare