Amenajarea casei

#curatenie pandemie # trucuri curatenie casa #curatenie casa #coronavirus #covid-19

Curatenia pe timp de pandemie. Sfaturi de urmat

Pastrarea curateniei in spatiile in care petreci multi timp este esentiala, cu atat mai mult cu cat acum traversam o perioada dificila, determinata de evolutia fulminanta a infectarilor cu noul coronavirus. Este foarte important sa igienizam constant si cu mare atentie suprafetele si toate obiectele care ne inconjoara.

Virusul Covid-19 este extrem de viral. De aceea trebuie sa fim cu mare bagare de seama ca sa nu ne infectam. Putine lume stie insa ca, pentru a elimina eficient virusul sunt necesare tehnici diferite de curatenie fata de cele normale.

Este necesar, spre exemplu, sa facem mai des curat si sa ii dedicam curateniei mai mult timp decat o faceam in urma cu cateva luni. Acest lucru a fost dezvaluit de Lisa Macqueen, expert in curatare antibacteriana si antivirala, citata de DailyMail. Aceasta a explicat care sunt pasii de urmat pentru a avea un mediu perfect igienizate in orice moment al zilei.

Foloseste dezinfectanti in loc de detergenti obisnuiti

Produsele clasice pentru curatenie nu reusesc intotdeauna sa anihileze virusii, de aceea este mai bine sa ii inlocuim cu ceva mai agresiv. Ideali sunt detergentii pe baza de dezinfectant si alcool, singurele ingrediente capabile sa distruga pe loc structura virusului.

Dedica mai mult timp curateniei

Pe perioada pandemiei de Covid-19, o curatare superficiala a zonelor in care iti petreci cea mai mare parte a timpului nu este suficienta. Trebuie sa faci lucrurile mai minutios. Potrivit expertului, un spatiu de 300 de metri patrati ar avea nevoie de 6 ore pentru a fi perfect igienizat, adica de trei ori mai mult decat in mod normal.

Dezinfecteaza zonele comune de mai multe ori pe zi

Fie ca e vorba despre propria locuinta sau despre biroul in care muncesti, locurile atinse frecvent de mai multe persoane ar trebui curatate mai des in perioada aceasta decat de obicei. Si vorbim aici de la manerele usilor, pana la telecomenzi.

Lasa dezinfectantul sa actioneze

In locurile in care a existat un caz pozitiv confirmat de Coronavirus trebuie luate cateva masuri suplimentare la dezinfectare. Trebuie spalat totul bine, de la covoare pana la podele, pereti si tavane. Este esential sa lasam dezinfectantii sa actioneze timp de 10-30 de minute, permitandu-le sa se usuce, astfel incat sa poata elimina complet virusul.

Lavetele si buretii nu trebuie folositi in mai multe zone

Instrumentele pentru curatenie, de la lavete, bureti pana la maturi si mopuri nu ar trebui niciodata folosite pentru curatarea mai multor zone ale casei sau biroului. Asta pentru ca exista riscul de contaminare incrucisata dintr-o camera in alta, punandu-ne in pericol sanatatea noastra a tuturor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului