Amenajarea casei

#curatenie #curatenie casa #curatare jucarii #solutii de curatat

Curatenia in casa cand ai copii

Cand ai copii, curatenia in casa nu mai implica cel mai puternic si eficient produs de curatat de pe piata, ci cel mai putin daunator pentru organism. Copiii pot veni in contact cu urmele de substante care raman pe suprafete, iar sanatatea celor mici este astfel pusa in pericol. De aceea, este important sa faci curatenie avand in vedere siguranta si sanatatea copiilor.
 

Cum cureti jucariile copiilor


Jucariile de plus trebuie spalate conform indicatiilor de pe eticheta. In general, astfel de obiecte se pun in masina de spalat rufe la un program scurt, cu apa fierbinte. Pe langa detergent poti folosi putin otet. Otetul te ajuta sa indepartezi mirosurile si sa dezinfectezi materialul. Clateste de cateva ori jucariile de plus pentru a indeparta orice urma de detergent. Usuca-le in aer liber.

Jucariile de plastic pot fi curatate cu spirt sau cu o solutie naturala facuta din bicarbonat de sodiu si otet. Freaca jucariile cu o perie pe care o folosesti numai pentru acest lucru, apoi limpezeste cu apa si usuca.
 

Tine departe de copii solutiile de curatat toxice


Cei mici nu trebuie sa aiba acces la solutiile de curatat pentru a evita accidentele. Tine sticlele si cutiile cu solutii de curatat intr-un dulap cu incuietoare.

Iti poti incuraja copiii sa participe la curatenie preparand impreuna solutiile de curatat, pe baza de ingrediente naturale: apa, otet, suc de lamaie, bicarbonat de sodiu, sare etc.
 

Solutii de curatat homemade, non toxice


Fa propriul dezinfectant universal pentru a curata suprafetele din camera copilului si nu numai. La 2 cani de apa se pun cativa stropi de sapun natural, 15 picaturi ulei organic de lavanda si 15 picaturi ulei din arbore de ceai. Pune solutia intr-o sticla cu pulverizator si dezinfecteaza mobilierul copilului si suprafetele din camera acestuia.

Solutiile de curatat baia pot contine diverse substante periculoase pentru cei mici. In loc de acestea, poti prepara propria solutie din ingredientele pe care le ai in bucatarie.

Chiuveta din baie, cada si vasul de toaleta pot fi curatate si dezinfectate cu o solutie din suc de lamaie si otet. Pulverizeaza-o in baie, adauga cativa stropi de bicarbonat si asteapta 10 minute. Cu o perie freaca foarte bine vasul WC, cada sau chiuveta si apoi clateste bine.
 

Produse ecologice care nu produc alergii


Pe piata exista produse ecologice de curatat. Acestea constituie o alternativa la produsele chimice de curatat care necesita purtarea unei masti sau manusi. Produsele ecologice de curatat sunt antialergice, 100% biodegradabile, nu contin dioxina, fosfati, ingrediente de origine animala sau materii obtinute din substante petrochimice.

Afla mai multe despre cum sa cureti casa cu solutii bio.
 

Aparate electrocasnice potrivite pentru o casa cu copii


Ia in consideratie folosirea unui aspirator cu filtru special antialergic. Aparatele electrocasnice de curatat pe baza de abur sunt o alta alternativa la produsele chimice. Aburul curata si dezinfecteaza orice suprafata, fara sa lase urme chimice.

Sursa foto: lifemartini.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea