Amenajarea casei

#casa #candelabru #curatare candelabru #curatanie casa

Curatarea candelabrului: 3 metode eficiente

Candelabrele sunt corpuri de iluminat superbe, dar delicate, a caror curatare se poate dovedi un proces cu adevarat complicat. Pentru a evita incidentele nefericite, dar si a realiza o igienizare ca la carte, iata cateva metode eficiente de a curata un candelabru!

1. Curatarea candelabrului, metoda uscata

Pentru a scapa de teama ca umiditatea ar putea ajunge la componentele electrice ale candelabrului, afla ca il poti curata si fara a recurge la aplicarea unor solutii pe baza de apa sau alte lichide direct pe corpul de iluminat.

Curatarea uscata a candelabrului se poate realiza cu ajutorul unor carpe din microfibra si al unui spray pentru igienizarea geamurilor, aplicat direct pe bucata de material. Foloseste o scara pentru a ajunge la candelabru, lasa becurile sa se raceasca in prealabil, dupa care le poti lustrui pe fiecare in parte cu o carpa din microfibra si solutia de curatat ferestre.

Fiecare element care compune candelabrul trebuie curatat cu atentie cu o carpa si lustruit cu cea cu o alta. Daca bucatile de material utilizate se murdaresc, inlocuieste-le cu unele curate, astfel incat igienizarea candelabrului sa fie cu adevarat eficienta.

2. Curatarea candelabrului cu solutii apoase

O metoda mai rapida decat precedenta, aceasta presupune aplicarea unor solutii apoase direct pe corpul de iluminat pe care vrei sa il igienizezi. Pentru a duce munca la bun sfarsit in deplina siguranta, iti vor fi necesare o scara, cateva pungi de plastic si elastice de borcan (in functie de numarul de becuri), solutie destinata curatarii candelabrelor si o folie de plastic.

Incepe prin a te asigura ca becurile sunt stinse si ca s-au racit. Apoi, aplica folia de plastic dedesubtul candelabrului, in zona pe care vei amplasa si scara, pentru a evita ca solutia de curatare sa iti ude parchetul ori covorul. In continuare, urca-te pe scara si aplica o punga de plastic pe fiecare bec, sigiland-o la baza cu un elastic de borcan.

In cele din urma, aplica solutia de curatare pe intreaga suprafata a candelabrului si lasa-l sa se usuce de la sine.

3. Curatarea candelabrului bucata cu bucata

In cazul in care ti-ai propus sa igienizezi candelabrul de la A la Z, neomitand niciun detaliu, nu iti ramane decat sa pui in aplicare urmatoarea metoda. Vei avea nevoie de o scara, o patura groasa, un creion, hartie, detergent de vase, apa fierbinte, carpa din microfibra, un aparat foto digital si o sita din plastic.

Asteapta pana cand becurile candelabrului sunt complet reci, dupa care asaza patura dedesubtul corpului de iluminat si fixeaza scara. Patura iti va fi de ajutor in situatia in care vei scapa unul sau mai multe dintre componentele fragile ale candelabrului.

Camera foto isi va dovedi utilitatea inainte de a te apuca de treaba: realizeaza cateva poze din toate unghiurile pentru a fi sigur ca vei sti sa montezi la loc toate componentele candelabrului. Daca nu ai la indemana o camera foto, realizeaza o schita pe o foaie.

In continuare, inlatura toate componentele cu grija si pune-le pe patura. Transfera o parte dintre acestea in sita de plastic si clateste-le cu apa foarte fierbinte. Adauga cativa stropi de detergent de vase si continua sa torni apa fierbinte, pana cand acesta este indepartat complet. Lasa componentele sa se usuce sau lustruieste-le cu carpe din microfibra si, la final, reasambleaza candelabrul.

Foto: familyhandyman.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea