Amenajarea casei

#semineu living #semineu #living

Cum transforma un semineu living intreaga locuinta? Importanta unui sistem de incalzire de buna calitate

Un accesoriu de mare impact a fost intotdeauna semineul. Aceste sisteme de incalzire au capacitatea de a transforma spatiul in care isi desfasoara intreaga familie activitatea, intr-unul plin de culoare, viata si caldura. In plus, prin inovatiile tehnologiei din acest domeniu, arhitectura unui semineu living poate lua orice forma, culoare sau marime.

Avand la dispozitie sute de optiuni, e important ca inca de la inceput sa stiti ce functii si nevoi va suplini semineul, cat spatiu aveti la dispozitie si ce atmosfera trebuie sa induca.

Semineu living pentru orice tip de design

Fie ca vorbim despre constructii moderne, despre case istorice reabilitate sau de hale industriale transformate in spatii futuriste de locuit, orice incapere va capata o anumita prestanta daca include un semineu. Tamplarii si arhitectii cu experienta in spate colaboreaza eficient, pentru a satisface toate gusturile, aducand forme si linii din orice trend.

Iata cateva exemple de seminee, din care il puteti alege pe cel potrivit:

  • Semineu industrial – este ideale pentru cei care doresc sa completeze notele minimaliste ale spatiului de locuit. Cu linii drepte, simple, venind in nuante metalice, tari (negru, gri-cenusiu, aramiu) acest semineu va evidentia frumusetea timpurilor moderne;
  • Semineu norvegian – pentru iubitorii povestilor venite din Nordul inghetat, semineele inspirate de „producatorii originari” vor incalzi serile reci de iarna si ii vor imbia pe cei dragi cu focul lor vesel;
  • Semineu clasic – perfect din toate punctele de vedere, ideal pentru spatiile mai mari, in care eleganta primeaza. Liniile simple si posibilitatea de decorare a marmurii sau granitului din care sunt facute, aduce mai aproape de secolul nostru maretia vremurilor nobiliare, de demult;
  • Seminee bio-etanol – mai aproape de secolul nostru, prin tehnologia inovatoare a bioetanolului – compus 100% ecologic, ce nu lasa fum sau cenusa in urma, doar o imagine relaxanta – este ideal pentru un living dintr-un apartament de bloc sau pentru cei care nu vor sa isi bata prea mult capul cu intretinerea focului. In plus, aceste sisteme de incalzire vin in forme ce uimesc prin eleganta, frumusetea si creativitatea lor;
  • Seminee rustice – iubitorii de excursii pe munte si povesti spuse in jurul focului vor prefera, cu siguranta, acest tip de semineu. Prin materialele folosite (piatra, lemn, marmura) aceste sisteme de incalzire aduc o frantura din natura mai aproape de inima aglomerata a asezarilor omenesti.

Materiale si forme pentru toate gusturile

Asa cum am enumerat si mai sus, un semineu living poate fi construit din diferite materiale, in functie de dorinta clientului si de expertiza specialistului in materie de durabilitate, usurinta de intretinere sau constrangeri arhitecturale. Se poate alege dintre:

  • Lemn;
  • Marmura;
  • Granit;
  • Otel sau fier;
  • Caramida;
  • Piatra;
  • Calcar.

...si altele, pentru a crea aspectul dorit in living-ul dumneavoastra!

In general, in constructia unui semineu se tine cont de criteriul spatiului pe care va trebui sa il incalzeasca: daca va fi sursa principala de incalzire sau va avea mai mult rol decorativ, ce combustibil se va folosi, daca hota va fi placata cu samota sau silicat de calciu, si alte detalii ce trebuie discutate cu echipa de profesionisti cu care colaborati pentru acest proiect. Un semineu living este ideal pentru spatiile in care nu este loc pentru amenjarea unui alt dispozitiv pentru incalzire, sau pentru casele moderne, in care eleganta primeaza.

Semineul propriu-zis poate veni cu o serie de accesorii, precum: spatiu pentru depozitarea lemnelor de foc, dand un aer aparte intregului ambient, sau diferite polite si rafturi, pentru a se incadra in mobilierul deja existent. Acestea sunt ideale pentru a plasa obiecte decorative, poze sau chiar un televizor, in apropierea imaginii flacarilor.

Unde gasim semineul perfect?

Daca sunteti in cautarea semineului ideal si echipei care sa il realizeze, puteti consulta proiectele celor de la seminee-expert.ro. Ei au o gama variata aici de produse si de proiecte de succes.

Pentru detalii suplimentare legate de seminee pentru living pot fi contactati si la numarele:

  • +4 0721 280 587
  • +4 0784 292 820
  • +4 0744 207 437

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea