Amenajarea casei

#amenajare casa #idei amenajare living #reguli amenajare living #amenajare living

Cum se amenajezi un living astfel incat sa fie mereu in trenduri

Cand vine vorba de designul casei ne dorim ca aceasta sa arate bine tot timpul. Trendurile vin si pleaca, iar daca alegi sa-ti amenajezi casa intr-un anumit trend, peste un an, doi vei vedea ca acestea se schiba, iar aspectul casei tale nu mai este cel dorit.

Cand amenajezi livingul tine cont de cateva trucuri simple, care vor ramane mereu in trenduri. Simplitatea este cheia catre un design placut, care sa te impresioneze an de an, atat pe tine cat si pe cei care-ti trec pragul.

Evita decorul “asortat”

Mobilierul asortat este de evitat daca iti doresti ca livingul tau sa ramana in trenduri ani de zile. Amenajarea livingului cu mobilier asortat (cum se purta e vremea bunicilor) nu este de dorit in prezent. Evita sa alegi canapea, fotolii, masuta de cafea si scaune care sa para ca au fost cumparate la set. Alege elemente de mobilier diferite, insa ai grija sa nu obtii un design kitchos. Alege o canapea care sa fie puntul focal al locuintei, iar restul mobilierului sa fie in culori neutre de la negru, gri, alb si pana la culoarea lemnului, sau alte culori pastelate (daca vorbim despre fotoliul pentru citit, scaunele pentru masa, sau ate obiecte cu tapiterie).

Ideea de baza este sa amesteci stiluri, culori si texturi astfel incat sa obtii o varietate, insa fara a crea un design kitchos.

Tablouri care pot fi schimbate

Cand vine vorba despre amenajarea livingului decoreaza-l cu obiecte de arta care pot fi schimbate cu usurinta de la un sezon la altul sau chiar in functie de trendurile vremurilor. Cel mai simplu este cu tablourile care pot fi usor de schimbat, nu presupune efort si care, automat, schimba si aspectul incaperii. In plus, depozitarea acestora este foarte simpla si usoara, deoarece nu ocupa mult spatiu.

Confortul, elementul de baza

Elementul de baza in amenajarea livingului este confortul. Acest spatiu in care te relaxezi dupa o zi grea de munca trebuie sa te ajute sa desprinzi cu usurinta de probleme si sa-ti confere confortul de care ai nevoie. Tocmai de aceea este important sa alegi o canapea si fotolii cat mai confortabile. Acestea trebuie sa fie nu doar estetice ci si primitoare si ii ofere livingului senzatia de “caldura”.

Ia in considerare functionalitatea

Apartamentele de bloc sunt mici si neincapatoare, de cele mai multe ori. Tocmai de aceea este important ca in momentul in care-ti amenajezi camera sa tii cont si de functionalitate. De exemplu, un mobilier cu spatii de depozitare inchise te poate ajuta sa economisesti spatiu intr-o camera mai mica sau sa depozitezi toate acele lucruri de care chiar ai nevoie, dar pe care nu vrei sa le tii la vedere.

Nu uita de iluminat

Iluminatul este foarte important in amenajarea unei locuinte. Iluminatul poate crea un ambient placut sau, din contra, unul ostil. In living trebuie sa se regaseasca doar lumina galbena, care sa ajute la linistirea persoanelor din locuinta. Becurile cu lumina alba sau albastruie trebuie evitate.

Cat despre corpurile de iluminat trebuie sa stii ca ai nevoie de o lustra suficient de mare (in functie de dimensiunea camerei), care sa poata ilumina intreaga incapere. Mai ai nevoie de o lampa de citit pe care sa o asezi langa fotoliul preferat si, optional, de lampi decorative.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea