Amenajarea casei

#usi frantuzesti #usi #usi de interior #vopsea usi

Cum sa vopsesti usile frantuzesti

Usile frantuzesti confera locuintei tale mult farmec si eleganta. Sparg monotonia oricarei incaperi. Insa, deoarece sunt realizate din multe panouri de sticla, usile frantuzesti nu sunt ca toate usile obisnuite si necesita o grija speciala.

Usile frantuzesti sunt alcatuite din panouri decorative din sticla si sunt instalate de cele mai multe ori in pereche. Usile frantuzesti se deschid simultan, creeaza un spatiu larg si ofera casei tale eleganta si o atmosfera placuta, confortabila. Sunt ideale si pentru casele la curte, oferind o deschidere frumoasa catre gradina.

In timp, usile frantuzesti se deterioreaza, iar vopseaua trebuie inlocuita, pentru a-si pastra aspectul proaspat. Insa, vopsirea usilor frantuzesti poate fi un proces migalos, deoarece trebuie sa eviti panourile de sticla.

Pentru o persoana neexperimentata, vopsirea usilor frantuzesti poate parea un lucru foarte dificil. Insa, cu putina rabdare, vei reusi sa vopsesti usile frantuzesti in doar cateca zile.
 

Lucruri de care ai nevoie:

  • vopsea;
  • pensule;
  • lama de ras;
  • hartii;
  • surubelnita;
  • lac de lemn;
  • glaspapir.

Iata ce trebuie sa faci pentru a vopsi usile frantuzesti:

Pasul 1: Pregateste locul. Atunci cand vopsesti usile frantuzesti este indica sa le dai jos. Nu este o idee foarte buna sa le vopsesti atunci cand sunt instalate. Se pot intampla o serie de accidente sau vopseaua nu se va prinde foarte bine.

Daca ai curte este foarte usor sa scoti usile afara si sa le asezi pe ziare. La fel poti face si in casa, intr-un loc pe care il pregatesti din timp. Poti aseza usile si pe cateva planse mari de lemn, astfel incat sa iti fie mai usor sa le vopsesti.

Dupa ce instalezi usile pentru vopsire, este indicat sa indepartezi toate suruburile, elementele din metal sau manerele. Foloseste o solutie speciala pentru astuparea tuturor gaurilor din lemn sau finiseaza cu un glaspapir. Protejeaza apoi sticla cu o banda izolatoare, astfel incat sa nu o stropesti cu vopsea.

Pasul 2: Aplica vopseaua. Daca vrei sa obtii cele mai bune rezultate atunci cand vopsesti usile frantuzesti este indicat sa aplici doua straturi de vopsea. Aplica primul strat de vopsea si lasa sa se usuce bine, dupa care il aplici si pe al doilea.

Pentru usile frantuzesti exterioare ai grija sa aplici o solutie speciala, care sa protejeze usile de ploaie, vant, soare, zapada si alte fenomene meteo.

Pasul 3: Instaleaza usile frantuzesti. Dupa ce ai terminat de vopsit si dupa ce usile s-au uscat, este momentul sa instalezi toate accesoriile de la usa si toate manerele. Indeparteaza cu grija banda izolanta si instaleaza usile la locul lor.

Ai gija insa sa oferi usilor frantuzesti suficient timp de uscare, pentru a evita indepartearea vopselei.

Pe langa vopsire, exista o serie de alte modalitati prin care poti intretine usile frantuzesti. Una dintre aceste modalitati este sa subliniezi geamurile cu ajutorul unei vopsele mai inchise. De asemenea, poti aplica si jaluzele speciale, in special in sezonul cald.

In acest fel, casa ta isi va mentine racoarea, iar lumina puternica a soarelui va fi filtrata mai frumos.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea