Amenajarea casei

# transformare aspect camera #aspect camera # design casa #renovare casa #amenajare casa

Cum sa transformi radical aspectul unei camere fara sa renovezi

Oricat de mult iti doresti sa ai un buget nelimitat cu ajutorul caruia sa iti renovezi si sa iti redecorezi apoi casa, apeland eventual la expertiza unui designer de interior, cel mai probabil acest vis este imposibil de materializat in totalitate.

Partea buna este ca iti poti transforma radical locuinta, fara sa fie nevoie sa renovezi. Tine cont de cateva sfaturi pe care designerii de interior le au si de trucurile la care apeleaza si ei si fa din casa ta locul confortabil si modern la care ai visat mereu.

Alege piesa de rezistenta a camerei

Un truc prin care poti sa trasformi radical aspectul unei incaperi, fara sa renovezi, este sa alegi o piesa de rezistenta pe care sa o pui in acest loc. Acest element statement poate atrage toate privirile celor care pasesc in interiorul casei. O idee pentru a transforma incaperea radical este sa amplasezi in camera un semineu. De la acest semineu, poti apoi construi decorul chiar si pentru restul casei. Acelasi truc il mai poti folosi si in alte incaperi. De exemplu, poti cumpara o perdea de dus supradimensionata care va fi cu siguranta un element de impact, pe care nici nu va trebui sa cheltuiesti o suma mare de bani.

Adauga un element extravagant

Atunci cand ai un buget limitat, va fi nevoie sa te gandesti bine care este elementul din incapere in care vrei sa investeti cel mai mult. Acesta poate fi chiar o canapea noua, eventual intr-o culoare puternica, pentru a iesi in evidenta, iar aceasta va deveni piesa centrala din camera. Daca incaperea pe care vrei sa o transformi este bucataria, poti sa investesti in eletrocasnice si aparatura de ultima generatie, care sa iti faca viata mai usoara, dar sa si dea un aspect nou incaperii. Un alt truc la care poti apela ca sa transformi bucatria este culoarea. Aplica putina culoare, fie pe un perete, fie pe usile dulapurilor, pentru ca adauga prospetime si sparge monotonia din bucatarie.

Lumina este esentiala

Pentru a schimba aspectul unei incaperi este de multe ori suficient sa alegi alte corpuri de iluminat. Din fericire exista multe optiuni astazi si multe dintre ele nu necesita o inslatare speciala. De exemplu, pentru dormitor poti alege aplice de perete cu prize, iar in camera de zi, transformi spatiul cu ajutorul unei lampi de masa. In cazul in care ai norocul sa locuiesti intr-o casa cu ferestre mari, pune in evidenta aceasta parte din incapare cu ajutorul unor draperii in culori deschise.

Detaliile fac diferenta

O incapere poate fi transformata cu ajutorul unor detalii care vor pune accentul in intreg decorul. Pentru a personaliza spatiul si a-l face mai prietenos, foloseste mici opere de arta deloc costisitoare, cum ar fi un tablou in care poti sa inramezi poza preferata din vacanta. Un alt detaliu cheie intr-un decor nou sunt plantele verzi. La fel ca orice obiect de arta, plantele insufletesc imediat locul in care sunt asezate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului