Amenajarea casei

#ustensile #rafturi #garaj #automobil #depozit #bicicleta #dulapuri

Cum sa-ti organizezi spatiul din garaj

Un garaj curat si organizat poate fi adesea o provocare pentru oricine, in special daca il folosesti si pe post de depozit, nu numai pentru a-ti adaposti masina de intemperiile vremii. Iar daca pana acum ai tot amanat sa faci curat in acest spatiu, acum ca a venit primavara trebuie sa iti faci timp si pentru garajul tau. Iata 5 ponturi pentru a-ti organiza si a face curat in spatiul destinat automobilului tau.

1 Analizeaza spatiul si concepe un plan

Una dintre cele mai mari probleme din cauza careia garajele ajung de multe ori spatii de depozitare a lucrurilor inutile este aceea ca proprietarii nu sunt constienti de dimensiunile garajului lor si il confunda cu un depozit.

Concepe un plan, gandeste-te daca vrei sa-ti tii aici masina, sculele, mobila veche, ghivecele de flori, uneltele de gradinarit etc, iar pe baza acestuia apuca-te sa-l organizezi.

2 Scapa de obiectele nefolositoare

De-a lungul timpului ti-ai facut un obicei din a pastra in garaj fel de fel de lucruri de care nu te-ai mai folosit, dar care crezi ca-ti vor fi utile la un moment dat. Nimic mai fals, fa un inventar al obiectelor de care te folosesti in mod real si scapa de restul. Nu ai nevoie sa-ti ocupe inutil spatiul.

3 Pune obiectele pe categorii

Atunci cand ai nevoie de ceva din garajul tau, trebuie sa stii precis de unde sa-l obtii. De aceea este indicat sa tii fiecare obiect pe categorii. De exemplu, intr-o parte iti poti aseza ustensilele de pescuit, iar in alta sculele pentru reparatiile din casa.

4 Construieste rafturi

Rafturile suspendate sunt un mod excelent de a economisi spatiu si de a tine lucrurile organizate in garajul tau. Construieste rafturi pe pereti, pe care sa tii toate acele obiecte mici de care ai nevoie in mod frecvent si care ti-ar ocupa mult spatiu altfel. Nu uita de suportul pentru bicicleta, te ajuta sa economisesti o buna parte din suprafata de depozitare.

5 Monteaza dulapuri

O alta modalitate prin care poti creste spatiul de depozitare in garaj sunt dulapurile. Nu trebuie sa fie la fel de dese precum rafturile suspendate, insa sunt un accesoriu ce nu ar trebui sa lipseasca din garajul nimanui.

Fie ca le prinzi in perete, fie ca sunt de sine statatoare, dulapurile pot ascunde lucruri pe care nu vrei sa le tii la vedere sau care nu vrei sa ajunga la indemana copiilor. In plus, un garaj cu dulapuri va avea un aspect mult mai ingrijit decat unul unde obiectele vor zace imprastiate peste tot.

Sursa foto: interiorholic.co
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea