Amenajarea casei

#piese de mobilier #mobilier #mobilier casa #masa #masa mozaic #mozaic

Cum sa-ti faci propria masa-mozaic

Avand in vedere preturile exorbitante ale pieselor de mobilier din ziua de azi, nu oricine isi permite sa-si cumpere mobila de care are nevoie, iar proiectele prin care inveti sa-ti confectionezi singur obiecte in casa capata din ce in ce mai multa popularitate. Este si cazul mesei mozaic , o piesa extrem de scumpa daca este realizata de un artist plastic , insa un proiect usor si practic, pe care iti permiti sa-l duci si tu la bun sfarsit.

1 Pentru a realiza o astfel de masa, poti folosi o multime de resturi de materiale, mai mult sau mai putin comune. Cele mai des folosite materiale pentru realizarea mozaicului sunt ceramica , gresia sau faianta , rupte in bucati inegale, care trebuie sa formeze un puzzle.
2 Cioburile de oglinda sau sticla colorata pot forma un mozaic la fel de interesant ca si bucatile de faianta sau ceramica.
3 Daca vrei sa viitoarea masa sa aiba un aspect mai ordonat, poti folosi placi intregi de faianta sau gresie.
4 Alege suportul pentru viitorul mozaic. Aceasta poate fi o masa de lemn mai veche pe care sa o poti acoperi cu piesele alese, dar si o masa metalica, pe care vor adera piesele respective. Esentialul este sa existe un suport pentru aranjament, dar si forma sau materialul mesei sa se potriveasca excelent cu mozaicul.
5 Gandeste-te la o formula de aranjat piesele pe suport(in functie de culoare si forma), astfel incat sa respecte un model sau, din contra, sa iti lasi imaginatia sa lucreze liber.
6 Acopera suportul, pe portiuni, cu un adeziv bun pentru placile de faianta, gresie sau metarialul folosit. Aseaza apoi, una cate una, piesele, astfel incat sa poti creea designul dorit de tine, fara sa lasi spatii libere intre ele.
7 Dupa ce ai epuizat toata suprafata, asteapta sa se usuce totul si aplica un lac incolor pe deasupra, intr-o cantitate care asigura netezimea suprafetei.
8 Daca nu ai o masa, poti folosi o bucata de OSB ca suport pentru mozaic, iar, la final sa-i realizezi o rama de lemn si patru picioare. In acest mod, ai varianta de a taia bucata de OSB in forma si dimensiunea dorita pentru viitoarea masa.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea