Amenajarea casei

#decorarea casei #obiecte decor #decoratiuni interioare #obiecte ornamentale

Cum sa-ti decorezi casa cu obiecte deja existente

Decorarea casei a fost intotdeauna privita ca o activitate costititoare si complicata, insa designerii ne sfatuiesc sa recurgem la alte variante si sa folosim obiectele deja existente in casa pentru scopuri decorative, la care nu ne gandisem pana acum.

Cel mai putin costisitor, usor si rapid mod de a-ti decora casa, este folosind obiecte pe care le ai deja. Majoritatea lor necesita doar o curatire atenta si un alt mod de expunere, pe cand altele necesita mici transformari . Decorand astfel casa, esti scutita de cheltuieli, dar salvezi si mediul refolosind multe din lucrurile pe care poate le aruncai in mod obisnuit.

1 Vasele, fructierele, castroanele

Toate acestea pot deveni obiecte ornamentale, daca le asezi la vedere si le umpli cu diverse plante uscate, conuri de brad, scoici, nisip, lumanarele, pietre etc. Tot ce ai de facut este sa le dai o noua utilitate si sa le scoti in evidenta.

2 Platourile si tavile

Platourile si tavile vechi, din alama, argint sau chiar orice metal simplu, pot fi folosite ca suport pentru chei, scrisori, facturi, maruntis, daca le asezi pe hol, aproape de intrarea in casa.

3 Cartile

Daca ai o colectie impresionanta de carti, le poti folosi ca obiecte decorative . Cartile cu coperti vechi, din piele, grupate si asezate pe masuta de cafea pot transforma cu totul un colt al camerei. Un teanc de carti asezat sub un tablou sau o fotografie interesanta poate deveni un alt accent interesant.

4 Sticlele

Sticlele vechi, de diverse marimi si modele, pot forma o colectie interesanta de suporturi pentru lumanari. Daca introduci si cateva frunze uscate intr-o sticla si abia apoi lumanarea (care trebuie sa fie mai inalta decat sticla) vei obtine un aranjament interesant si de efect. Pentru un efect dramatic, aliniaza mai multe sticle cu lumanari in ele.

5 Cosurile

Cand nu sunt folosite ca sa mergi la piata sau la picnic, isi pot schimba cu totul utilitatea initiala. Foloseste-le pentru a depozita in ele colectia de reviste, cosmeticele, telecomenzile sau pentru a mentine ordinea pe birou. Lasa-ti imaginatia sa-ti dicteze si vei vedea ca e foarte usor sa reinventezi obiectele de decor din casa.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea