Amenajarea casei

#decorarea casa #petrecere #amenajarea casei #petrecere casa #pregatirea petrecerii

Cum sa-ti amenajezi casa pentru o petrecere

Amenajarea casei atunci cand te pregatesti sa fii gazda unei petreceri poate fi destul de dificila. Odata ce ai stabilit meniul si activitatile, e timpul sa treci la pasul urmator si sa te gandesti cum sa creezi un spatiu cat mai liber si primitor pentru invitati.


 

Primele pregatiri


In primul rand, alege o perioada a anului in care vrei sa dai petrecerea, o lista de invitati si un meniu cu mancare si bauturi. Sunt la moda petrecerile tematice gen "Anii '80", "Petrecere Hawaiana" sau "Grecia Antica", la care toata lumea vine imbracata intr-un anume stil. Tu poti profita de ocazie pentru a-ti decora casa conform temei petrecerii.


Elibereaza terenul
 

Pastreaza in minte ideea ca lumea invitata va dori sa danseze sau sa se stranga in grupuri pentru a discuta. O sugestie ar fi sa eliberezi centrul camerei si sa muti eventualele piese de mobilier de acolo catre pereti.

Daca exista o masa pe mijloc, o poti duce intr-un colt si poti aranja pe ea bufetul rece si bauturile. Aseaza pe masa servetele colorate, paie vesele, cuburi de gheata in forme interesante etc.

Probabil, va fi nevoie de mai multe locuri de stat jos decat ai tu acum disponibile, deci te poti folosi de toate scaunele din casa. Nu uita sa amenajezi in acelasi stil si balconul sau terasa pentru ca lumea va migra inevitabil si acolo, mai devreme sau mai tarziu.

Ascunde telecomanda si scoate televizorul din priza pentru ca mereu va exista cel putin o persoana care va strica atmosfera, pornind televizorul in mijlocul petrecerii.

 

Decide bugetul


Chiar daca ai cele mai bune idei, lipsa unui buget pe masura iti poate compromite petrecerea. Separa o lista in trei parti pe care scrii Gustari/ Bauturi/ Decoratiuni si decide cat aloci pentru fiecare sectiune in parte.

Petrecerile vesele pot fi animate cu ajutorul clasicelor baloane, confetti sau ghirlande de hartie. Daca vrei sa adaugi ceva in plus, poti umple un bol de sticla cu citate celebre, pe care invitatii tai sa le traga la sorti.

Perucile vesele, ochelarii de plastic sau mastile de carton sunt si ele modalitati simple de a-ti bucura invitatii si de a anima petrecerea.

 

Muzica
 

Este important sa asiguri o muzica buna , dansabila, vesela, care sa fie pe gustul cat mai multor invitati. Te poti ocupa din timp de acest capitol, cautand albume de tipul " Greatest Hits ".
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea