Amenajarea casei

#amenajare bucatarie retro #bucatarie retro #design bucatarie #amenajare bucatarie #bucatarie

Cum sa-ti amenajezi bucataria in stil retro

Bucataria retro se bucura de o revenire si pentru asta exista un motiv. Suprafetele colorate, formele rotunjite si detaliile futuriste reprezinta o alternativa atragatoare la modelele de bucatarie standard. In anii 1950, bucataria s-a transformat de la un spatiu pur functional la unul social. Ergonomia si eficienta au devenit amprente ale design-ului de bucatarie, care au prezentat dispozitive de economisire a spatiului. Daca te tenteaza sa iti amenajezi o bucatarie in stil retro, iata cateva idei de care sa tii cont!

1. Alege culori pastel pentru un aspect retro autentic

Culorile pastel folosite intr-o bucatarie sunt alegeri excelente pentru a crea un aspect retro. In plus, poti crea si un efect minimalist prin pictarea unui singur perete in tonurile culorilor pastel alese, pastrand restul bucatariei in tonuri neutre.

2. Bucataria retro, locul perfect pentru cina

Cina luata la bucatarie a fost o modalitate populara de a folosi bucataria in anii 1950. Multe familii au ales sa combine diningul cu bucataria pentru a crea o zona de luat masa, intr-un mod mai familiar si mai primitor. Mesele cu margini cromate si scaune asortate au devenit populare.

3. Electrocasnice in stil retro

Electrocasnicele in stil retro sunt o modalitate usoara de a adauga o nota chic bucatariei, fara a fi nevoie sa reamenajezi intreaga bucatarie. Prajitorul de paine, ceainicul sau frigiderul pot fi elementele distinctive din bucataria ta.

4. Dulapuri crem in contrast cu blaturile

Obtine aspectul autentic din anii 1950, alegand dulapuri moderne de bucatarie in nuante de crem, insa ai grija ca blatul de lucru sa aiba o culoare contrastanta precum rosu sau albastru inchis.

5. Adauga o nota monocroma cu otel inoxidabil

Nu-ti place o bucatarie colorata, insa formele rotunjite ale bucatariilor retro te atrag? Alege o solutie de compromis! Otelul inoxidabil confera designului  un aspect mai vechi, retro, dar in acelasi timp industrial. Te poti folosi de aceste elemente pentru a da bucatariei tale un aspect retro, fara a apela la culorile vii.

6. Rafturi si accesorii retro

O bucatarie retro este despre un aspect familiar si plin de viata. Acesta este unul dintre designurile de bucatarie in care poti folosi o multime de accesorii colorate si decoratiuni pentru perete. Poti crea acest aspect prin adaugarea unor rafturi suspendate, a unor obiecte de decor sau pur si simplu cu ajutorul printurilor. In plus, in magazinele de antichitati poti gasi o multime de obiecte decorative vintage, pe care le poti cumpara la preturi mici. Acestea vor da cu siguranta personalitate spatiului din bucataria ta.

7. Dulapuri cu colturi rotunjite

Formele rotunjite sunt esentiale pentru stilul de retro. De la marginile curbate ale frigiderelor pana la marginile rotunjite ale dulapurilor si ale insulelor de bucatarie, designul retro ar trebui sa aiba linii fine, nu aspre.

8. Completeaza aspectul bucatariei cu ajutorul parchetului cu modele

Anii 1950 au fost inaugurate noi materiale techno - vinilul si plasticul. Durabile, versatile si usor de montat, acestea se gasesc intr-o gama variata de culori si modele. In plus, sunt perfecte pentru o bucatarie, deoarece sunt usor de curatat si de intretinut.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare