Amenajarea casei

#dormitor #baie #intretinere #casa #mobila #parchet #covoare #redecorare

Cum sa te indragostesti din nou de casa ta

Daca revenirea acasa a devenit o corvoada din cauza menajului sau locuinta ta nu iti mai trezeste aceleasi sentimente placute ca odinioara, probabil ca a venit timpul sa te indragostesti din nou de casa ta. Inainte sa o ai, ai visat-o zi si noapte, crezand ca avand un loc pe care sa il numeste "acasa" iti va aduce fericirea suprema in viata. Acum, a devenit un spatiu banal si o sursa continua de cheltuiala si efort.

Ca in orice relatie intima, farmecul inceputului dispare in timp, ramanand evidente doar punctele slabe. Intretinerea unei relatii fericite cu locuinta ta presupune sa vezi mai departe de covoarele care au nevoie sa fie aspirate cel putin o data pe saptamana sau de geamurile care iti cer lunar sa le lustruiesti. Casa ta este microuniversul tau, greu de intretinut cateodata, insa este spatiul in care te simti protejat, te relaxezi si petreci clipe minunate alaturi de cei dragi. Esti gata sa te reindragostesti de casa ta?

Apropie-te din nou de casa ta

Rezerva-ti putin timp pentru a te apropia din nou afectiv de casa ta. Aminteste-ti cum a fost prima oara cand ai pasit in ea, stiind ca iti apartine. Mai stii cat de mult ti-a placut pozitionarea dormitorului, dimensiunea holului sau formatul baii? Care au fost calitatile care te-au convins ca ea este locuinta visurilor tale si cat de bine te-ai simtit amenajand-o?

In timp, probabil ca ai sufocat-o cu multe obiecte si a inceput sa dea semne de "uzare", deci farmecul casei noi s-a cam pierdut. Acorda-i mai multa atentie si dedica-i o seara in care sa faci ceva pentru ea: poate sa rearanjezi mobila, sa ceruiesti parchetul sau sa vopsesti un mobilier ciobit. Pana si inlocuirea perdelelor sau a draperiilor poate aduce in viata ta "scanteia" care te-a facut la inceput sa te indragostesti de casa in care locuiesti.

Fii recunoscator pentru ca o ai

Ai idee cati oameni sunt in situatia de a nu avea un acoperis deasupra capului sau cate case sunt recuperate de banci, pe fondul neachitarii ratelor de catre proprietari? Fii recunoscator pentru ca ai o casa a ta si ca, orice s-ar intampla, esti protejat de ger sau de soarele puternic.

Alege-ti o camera preferata

Te poti indragosti din nou de casa ta, alegand o camera sau un coltisor din locuinta care sa fie "al tau". Amenajeaza-l dupa propriul gust si priveste-l ca pe locul in care te retragi sa te relaxezi, sa meditezi sau sa pui in practica un hobby. Instictual, toti ne dorim un teritoriu personal, unde nimeni sa nu aiba acces.

[[//blog.coldwellbanker.com]]
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului