Amenajarea casei

#sticla #plastic #reciclare #mediu #depozitare #bucatarie #debara #apa

Cum sa refolosesti sticlele de plastic

Poluarea excesiva a mediuluiimpune responsabilitatea noastra de a manevra cu mai multa grija ambalajele transformate ulterior in deseuri. Daca ai gasit numeroase intrebuintari pentru pungile de plastic, sticlele pot fi, de asemenea, utilizate in diferite scopuri in gospodarie.


Aduna cele mai mici obiecte

Suruburile, cuiele, piulitele si alte accesorii din trusa de scule ale oricarui gospodar pot fi sortate si pastrate in deplina siguranta in sticle mici de plastic. Le poti sorta in functie de tip, lungime si grosime, astfel incat sa numai fii nevoit sa cauti mult timp surubul potrivit.

Monedele pastrate in mod normal in pusculita vor arata mult mai bine in recipiente din plastic. Daca pana acum erai tentat sa deschizi zilnic pusculita pentru a numara averea adunata acolo, acum poti supraveghea mai usor continutul. Plasticul transparent te lasa sa observi agoniseala, fara a mai lasa loc de curiozitati sau planuri desarte. Foloseste sticle diferite pentru fiecare tip de moneda in parte. Astfel nu mai uiti sa alimentezi „pusculita” si iti va fi mai usor sa numeri monedele atunci cand recipientul este plin.

Jucariile mici ale copiilor pe care calci zilnic si care reprezinta un real pericol pentru intreaga familie, vor sta foarte bine in bidoane din plastic. Piesele de puzzle, jucarioarele primite cadou la chipsuri, pufuleti sau oua de ciocolata, masinutele si alte figurine mici pot fi selectate si repartizate astfel. Decupeaza o „usa” frontala pe recipientul de plastic pentru a-ti fi mai usor sa scoti sau asezi jucariile atunci cand este cazul.

Zaharul, pastrat in ambalajul initial, se intareste in timp din cauza umezelii din exterior. Foloseste o sticla de plastic de apa minerala (pentru a nu avea miros) foarte bine uscata si pastreaza zaharul aici cu dopul foarte bine inchis. Astfel poti depozita si semintele de flori, la fel de pretentioase atunci cand vine vorba de umezeala.

Confectioneaza un suport de stocare

Pungile de plastic ocupa, in general foarte mult spatiu in bucatarie sau debara. Cu ajutorul unui bidon de plastic de 5 l poti fabrica un suport foarte practic si mai putin voluminos. Pliaza pungile si asigura-te ca ai scos tot aerul din ele, apoi indeasa-le in bidonul de plastic. Atarna recipientul cu gura in jos pentru a-ti fi mai usor sa le scoti atunci cand ai nevoie de ele.

Primesti un buchet mare de flori si nu ai o vaza la indemana? Renunta la paharele de bucatarie care sunt mereu prea mici pentru a-si tine echilibrul. Taie o sticla de plastic astfel incat sa ramana la o inaltime considerabila si foloseste-o ca vaza. Daca scapi de eticheta si de lipiciul de pe aceasta, o poti expune fara niciun risc, deoarece nimeni nu va observa improvizatia.

Confectioneaza impreuna cu cei mici suporturi personalizate pentru pixuri, creioane si carioci. Taie cateva sticle de plastic cu atentie, astfel incat sa isi pastreze forma intacta. Acopera suprafata taiata (aceasta poate fi ascutita) cu folie de aluminiu sau hartie creponata si apucati-va de pictat. O alta varianta este hartia colorata, hartia de ziar sau materialul textil.

Legumele congelate pentru iarna pot fi depozitate mult mai practic. Alege combinatiile de legume care iti plac si toaca-le cu atentie. Aseaza-le pe un suport cat mai rasfirate si introdu suportul in congelator pentru cateva ore. Dupa ce acestea au capatat textura solida, le poti turna in recipiente de plastic. Fiind deja inghetate ele nu se vor mai lipi intre ele. Umple cam ¾ din sticla si pastreaz-o la congelator atat cat ai nevoie. Pentru prospetime se recomanda utilizarea produsului in maxim 2 luni.

Alte utilizari:

Cizmele pot fi depozitate in extrasezon introducand in interior sticle de plastic. Adapteaza dimensiunea sticlei la tipul de cizma si improvizeaza astfel un calapod fara niciun cost.

Redu consumul de apa in baie, introducand o bidon de plastic gol in bazinul toaletei. Volumul ocupat de acesta va reduce cantitatea de apa incarcata de fiecare data in rezervor.

In caz de urgenta, transforma o sticla de plastic intr-o palnie. Chiar daca nu ai parte de precizie, poti folosi instrumentul pentru vase mai mari sau pentru a turna benzina in rezervorul masinii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea