Amenajarea casei

#curatenie #electrocasnice #bicarbonat #reciclare

Cum sa reduci costurile de intretinere a casei

Lunar avem o serie de cheltuieli pe care le simtim obligatorii, rezervandu-ne o suma de bani pentru achitarea acestora, fara a pune la indoiala importanta acestora. Iata in continuare cateva sfaturi ce te vor ajuta sa economisesti o suma consistenta, reducand costul facturilor, dar si timpul petrecut pentru intretinerea casei.




1 Opteaza pentru produse naturale


In locul produselor chimice de curatat existente in comert, poti realiza solutii la fel de eficiente din ingrediente naturale sau din cele pe care le ai la indemana zi de zi. Otetul, lamaia, uleiul de masline, bicarbonatul de sodiu si pasta de dinti sunt doar cateva dintre ajutoarele pe care le poti folosi atunci cand faci curat. Un avantaj major al acestor solutii este dat de siguranta acestora in ceea ce priveste sanatatea. Spre deosebire de riscul implicat de substantele toxice din detergentii chimici, produsele naturale ofera un mediu sigur si sanatos atat pentru familia ta cat si pentru animalele de companie.


2 Fa-ti rezerve


Detergentii si accesoriile pentru curatat au un termen de valabilitate foarte mare, asa ca nu exista riscul ca acestea sa expire daca nu sunt folosite intr-o scurta perioada de timp. Profita de promotiile din magazine si cumpara o cantitate mai mare atunci cand pretul te avantajeaza. In hypermarketuri poti gasi foarte des oferte de genul „cumpara doua produse, iar al treilea este gratuit”. Avand in rezerva in debara, eviti sa cumperi bureti, lavete, detergent sau sapun de la magazinele de cartier, la preturi foarte mari.


3 Cumpara produse ce pot fi refolosite


Atunci cand alegi lavetele, pungile de plastic sau sticlele, asigura-te ca acestea mai pot fi folosite ulterior. De exemplu, pungile de cumparaturi pot avea extrem de multe intrebuintari utile in gospodarie. De asemenea, exista lavete care nu mai dau randament atunci cand sunt spalate, dar poti gasi si modele create special pentru a fi refolosite. Este bine sa ai in vedere faptul ca de cele mai multe ori, acelasi produs nu mai poate fi utilizat in scopul sau initial, insa ii poti gasi cu usurinta alte intrebuintari.


4 Incearca sa previi murdaria


Aceasta este de fapt cea mai simpla si sigura metoda de economisire. Inchide geamurile atunci cand afara bate vantul, pentru a evita praful in exces din casa. Foloseste covoare speciale pe holul de intrare si descalta-te de fiecare data atunci cand intri in casa pentru a evita murdarirea pardoselelor. Daca ai animale, incearca sa previi depunerea parului acestora pe suprafetele greu de curatat.

5 Redu costul facturilor


In perioada de iarna, caldura reprezinta o problema pentru majoritatea dintre noi, costurile la gaze sau electricitate fiind din ce in ce mai mari. De asemenea, vara este perioada in care aparatul de aer conditionat isi face de cap pe factura de energie electrica. Reducerea acestor costuri poate fi la indemana oricui. Iata mai jos cele mai utile sfaturi pe care le poti aplica la tine acasa:


6 Investeste in electrocasnice economice


Aceasta decizie nu te va ajuta sa economisesti bani chiar de luna viitoare, insa in timp vei simti un grad mai ridicat de confort si vei plati mult mai putin. Pentru a putea face aceste investitii cat mai usor, nu apela la un credit, ci cauta promotiile ce iti ofera reduceri de 20% - 30% la predarea unui aparat electrocasnic mai vechi.

Daca luam exemplul unei masini de spalat de ultima generatie, principalul avantaj este dat de clasa energetica A+ sau A++, dar si de calitatea superioara a spalarii ce te va ajuta sa iti pastrezi hainele preferate mai mult timp.

Sursa foto : www.talkmoneyblog.co.u

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului