Amenajarea casei

#rechizite #manuale scolare #caiete

Cum sa realizezi rechizite haioase pentru copilul tau

Scoala se apropie cu pasi repezi, iar pentru tine si copilul tau aceasta inseamna o noua etapa de pregatire. Rechizite, hainute, manuale, toate trebuie sa se regaseasca pe lista de cumparaturi. Inainte de a da buzna in magazine, incearca sa personalizezi chiar tu rechizitele celui mic, astfel incat sa ii oferi accesorii originale, dar sa faci si economie la bani. Iata cateva moduri prin care poti transforma cele mai banale materiale in obiecte haioase.  

 


Ghiozdan imprimat

Primul lucru despre care incep copii sa vorbeasca atunci cand se intalnesc cu colegii sunt ghiozdanele: cine are cel mai frumos, mai mare, mai sclipitor ghiozdan. Realizeaza impreuna cu acesta un model original, folosind imprimeurile.

Ai nevoie doar de o “stampila” realizata din materiale naturale si vopsea pentru textile. Mai multe detalii poti citi in articolul Cum sa iti personalizezi imbracamintea simplu si repede.
 

Gentuta confectionata dintr-un buzunar

Realizeaza o gentuta folosind materiale pe care deja le ai prin casa: buzunarele de la blugi, nasturi, panglici. Restul tine doar de imaginatie.

Acest obiect este perfect pentru cei mici si pentru toate maruntisurile pe care le aduna de la scoala si de la colegi. 
 

Mape decorate cu amintiri din vacanta

Pentru ca tocmai v-ati intors din vacanta, iar cel mic abia asteapta sa povesteasca colegilor prin ce peripetii a mai trecut in vara aceasta, pregateste-i mape care sa ii aminteasca de momentele frumoase. De exemplu, decoreaza-i copertile cu ajutorul unor stickere in forma de litere sau figurine, poze simbolice pentru locurile vizitate sau confectioneaza-le chiar tu, atasaandu-le mai apoi cu un lipici rezistent .
 

Cutie haioasa pentru creioane

Fie ca cel mic incepe gradinita sau copilul tau este scolar in toata regula, aceasta cutie pentru creioane va infrumuseta orice birou si ii va ademeni pe acesta la scris si colorat. Ai nevoie de o cutie de pantofi, vopsea, hartie colorata, lipici si foarfece. Mai intai, vopseste cutia in nuanta dorita.

Decoreaza cutia impreuna cu copilul tau, folosindu-va de hartie colorata, stickere, nasturi sau orice alte materiale care va sunt pe plac. Realizati gaurile cutiei cu ajutorul unui creion. Umpleti noul accesoriu pentru birou cu alte materiale necesare copilului tau: creioane, radiere, foarfece etc.

Caiet spatial

Stiai ca pe piata exista diferite forme de stelute, planete, ingerasi care stralucesc in intuneric, menite sa decoreze peretii camerei copilului tau? Acestor obiecte le poti oferi o alta intrebuintare . Decoreaza copertile caietelor cu stelute colorate, care ies in relief. Fixeaza-le cu un lipici rezistent si lasa-l pe copilul tau sa se bucure de cele mai frumoase caiete .
 

Semne de carte confectionate din margele

Nu prea stii cum sa il determini pe copilul tau sa citeasca sau sa puna mai des mana pe carti. Unul dintre secrete este sa il atragi prin cat mai multe detalii catre studiu.

Daca unui copil ii place ceva anume, negresit va incerca sa il si “testeze”. Realizeaza-i un semn de carte care sa “sara in ochi”. Ai nevoie doar de cateva panglici colorate si de multe margelute.

Astfel, ataseaza la capatul panglicilor un sirag de margele si roaga-l pe copilul tau sa te ajute. Poti confectiona astfel de semne pentru toate manualele sale.
 

Caiet realizat din blug

Tot in categoria caietelor care “fac cu ochiul” intra si acesta. Ai nevoie de un caiet cu coperti cartonate, material din blug, buzunare, lipici rezistent si multe elemente decorative. Mai intai, trebuie sa masori foarte bine materialul folosit, exact ca si cum ai vrea sa imbraci copertile unui caiet in coala de hartie. Apoi, fixeaza-l cu ajutorul unui lipici rezistent, indepartand eventualele bule de aer formate intre coperta si material, cu ajutorul unui burete sau rigle (presand buretele de-a lungul copertii).

Adauga buzunarele  si decoreaza cu tot felul de figurine. Lasa-l sa se usuce si ofera-l in dar celui mic. Atentie: Ar fi indicat sa oferi coperti rigide, din carton, care pot susitine un astfel de material.
 

Compartimente functionale pentru caiete

Ataseaza pe copertile caietelor buzunare din plastic, pe care micutul tau le poate folosi pentru a depozita tot felul de maruntisuri: foi, carnetele, agrafe, notite etc. Astfel, printr-un procedeu simplu, ii vei oferi copilului tau inca un spatiu util de depozitare a lucrurilor importante.

De asemenea, tot pentru a-si tine notitele importante, ataseaza caietului, de-a lungul copertilor, doua benzi elastice . Astfel, cel mic va putea strecura printre acestea un carnetel sau tot felul de foi.

Citeste si: 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea