Amenajarea casei

#suvenir #vacanta #amintiri

Cum sa realizezi o cutie cu amintiri

Te-ai intors din vacanta cu o multime de suveniruri , insa acestea nu pot exprima indeajuns frumusetea locurilor vizitate. Daca vrei sa pastrezi cu tine savoarea clipelor frumoase, realizeaza o cutie de amintiri .

 

 

1 Pastreaza obiecte/articole reprezentative pentru locatia vizitata

Tot farmecul unei cutii pline cu amintiri este continutul acesteia. Suveniruri gen statuete, magneti de frigider , vederi pot arata doar intr-o mica masura specificul si farmecul unei anumite locatii.

Cutia cu amintiri trebuie sa contina si lucruri care te vor face sa retraiesti momentele din vacanta, pas cu pas. Asadar, strange cu atentie tot felul de obiecte pe care localnicii acelei zone le folosesc zilnic si cu care ai intrat si tu in contact pe parcurusul sejurului tau.

Ai nevoie de:

  • moneda locala
  • bilete de avion, tren sau autobuz pe care le-ai folosit in timpul vacantei
  • diverse carduri de acces la muzeu sau la alte activitati desfasurate in vacanta
  • scoici, pietricele, flori uscate
  • mici obiecte artizanale, cum ar fi bratarile hand-made, cercei realizati de maestri artizani, vederi, figurine cu simbolurile specifice locului
  • harta locului 
  • folii si ambalaje de la bomboane sau dulciuri traditionale 
  • poze cu tine alaturi de cei dragi, bucurandu-va de vacanta etc.

2 Alege cutia

Cutiile metalice de bomboane sunt ideale pentru a inmagazina amintirile. In felul acesta, le dai o noua utilizare, iar amintirile tale se pastreaza in siguranta, fara riscul de a se deteriora.

Daca nu ai la indemana o astfel de cutie, atunci da fuga la cel mai apropiat magazin de decoratiuni si alege una pe gustul tau. Poti opta pentru variante simple, pentru ca toate sa arate la fel, indiferent de locurile vizitate, sau pentru un design in acord cu locurile vazute. De exemplu, daca tocmai ai vizitat Parisul, ai nevoie de o cutie cu un design romantic, daca te-ai intors din Amsterdam, opteaza pentru ceva mai modern.

Daca doresti cat mai multa autenticitate, achizitioneaza din vacanta o cutie –suvenir, cu specific local.

3 Decoreaza cutia in stilul personal

Cu putin lipici, poze reprezentative si imaginatie, vei oferi o nota personala cutiei de amintiri. Lipeste pe capac, dar si in interiorul acesteia imagini cu tine si familia ta in vacanta, deseneaza ceva haios, care sa iti aduca aminte de obiectivele turistice principale sau pur si simplu realizeaza o eticheta pe care sa mentionezi numele orasului sau a tarii pe care ai vazut-o.

Sursa foto : marthastewart.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea