Amenajarea casei

#semineu #semineu lemne #aprinderea semineului #pregatirea semineului

Cum sa pregatesti semineul pentru sezonul rece

In sezonul rece, semineul devine vedeta absoluta a fiecarui camin. Aprinzi focul in fiecare zi, doar de dragul de a te uita la lemne arzand, pentru a-ti impresiona musafirii sau pentru a suplimenta sursa de incalzire. Cu toate acestea, trebuie sa stii cum sa-ti pregatesti semineul si sa-ti iei toate masurile de siguranta, astfel incat focul si fumul sa nu-ti invadeze casa si sa-ti afecteze sanatatea.

1 Angajeaza o firma specializata pentru intretinerea semineului

Chiar daca montajul semineului s-a petrecut recent, cea mai buna solutie pentru folosirea in siguranta a semineului este sa angajezi o firma specializata, care sa vina sa verifice periodic semineul.

Este recomandat ca verificarea semineului sa se faca cel putin o data pe an, la inceputul sezonului rece, cand trebuie curatat temeinic si reparat daca este nevoie.

Gaseste o firma care are sediul aproape de locuinta ta, astfel incat sa poata ajunge rapid in caz de urgenta.

2 Verifica atent semineul

In afara de curatarea periodica, semineul trebuie cercetat atent. Cosul semineului ar trebui verificat. In structura acestuia pot aparea oricand sparturi, caramizi sau bucati de mortar lipsa. Orice semn de deteriorare al semineului ar trebui luat in seamna si incepute lucrarile de restaurare daca vrei sa folosesti semineul in deplina siguranta.

3 Pune un capac peste cosul semineului

Cat timp nu folosesti semineul, adica pe toata perioada sezonului rece, acopera cosul cu un capac. E de ajuns un cerc din tabla pe care sa-l fixezi cu sarma exact pe cos. Izolarea cosului in acest fel il va proteja de ploaie, pasari, veverite , pungi de plastic sau alte impuritati aduse se vant.
Nu uita sa inlaturi capacul cand incepi sa faci foc in semineu.

4 Alege numai un anumit tip de lemn

Alege lemn dens, cum este trunchiul de stejar, care a fost taiat si depozitat intr-un loc uscat si inalt, pentru o perioada de cel putin sase luni inainte sa fie ars. Lemnul ud sau abia cules, care n-a avut timp sa se usuce, va produce fum toxic. De asemenea, evita supraincarcarea semineului.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare