Amenajarea casei

#piatraonline.ro #mozaic #mozaic din travertin #travertin

Cum sa pastrezi frumusetea mozaicului din travertin

Travertinul este o piatra naturala excelenta pentru decorarea peretilor interiori, pentru pardoseli, blaturi, garduri si fatade, insa pentru a-si pastra frumusetea mult timp de acum incolo are nevoie de o ingrijire atenta din partea ta. Ingrijirea mozaicului din travertin inseamna curatare, protectie si intretinere. Doar atunci cand respecti aceste 3 reguli te vei putea bucura de placaje impecabile si rezistente.


Curata mozaicul din travertin cu solutii speciale

Travertinul este un material natural poros, de aceea are nevoie de o curatare blanda pentru a-si mentine aspectul. Este recomandat sa folosesti doar solutii speciale pentru curatarea mozaicului din travertin, care nu afecteaza structura pietrei, ci actioneaza doar asupra murdariei. Pe peretii decorati cu mozaic din travertin 3D praful se poate aseza cu usurinta, mai ales in zonele frecvent circulate din casa. In acest caz, este nevoie sa stergi praful cu un material din fibre naturale sau cu un pamatuf.

Pentru pardoselile cu mozaic din travertin este bine sa folosesti un detergent special destinat curatarii pietrei naturale. Nu este indicat sa folosesti solutii agresive, cum ar fi otet sau detergenti abrazivi, intrucat travertinul isi va pierde din luciu.


Impermeabilizeaza suprafetele cu mozaic din travertin

Impermeabilizarea suprafetelor cu mozaic din travertin este un alt pas important in intretinerea acestei pietre naturale. Substantele impermeabilizante ofera protectie optima placilor din travertin, astfel incat murdaria sa nu poata patrunde in material. Pentru peretii din baie sau din alte incaperi unde gradul de umezeala este ridicat, impermeabilizantul creeaza o bariera de protectie impotriva apei, pastrand intact aspectul mozaicul din travertin.


Intretine mozaicul din travertin cu solutii speciale

Intretinerea mozaicului din travertin se face simplu si fara efort, daca ai avut grija sa il cureti si sa ii oferi protectie impotriva murdariei si a apei. Pentru intretinere si pastrarea luciului exista solutii speciale care pot fi folosite saptamanal.

www.piatraonline.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea