Amenajarea casei

#organizare #garaj #curatenie

Cum sa organizezi garajul

Se intampla adesea sa ne transformam garajul in spatiu pentru depozitare a lucrurilor nefolositoare din casa. In timp, constatam insa ca ajungem sa strangem o multime de vechituri care, pe langa faptul ca ocupa spatiu, se poate transforma intr-un real pericol pentru copii dar si pentru automobilul parcat in interior. Iata cateva sfaturi pentru a-ti curate si organiza garajul:



1 Fa-ti un plan de lucru


Apeleaza la familia ta pentru a elibera garajul. Descoperirea vechiturilor depozitate pe rafturile din garaj va starni hohote de ras si multe amintiri, fiind un bun prilej pentru intarirea relatiilor de familie.

Alegeti o zi in care sunteti toti acasa. Inarmati-va cu saci mari pentru gunoaie, recipiente din plastic, cutii de depozitare, etichete si vopsea pentru o organizare ca la carte. Impartiti-va sarcinile pentru a porni la lucru intr-o maniera vesela si energica.


2 Goleste garajul


Incearca sa treci prin toate lucrurile pe care le-ai depozitat de-a lungul timpului in garaj pentru a le putea sorta ulterior in: lucruri inutile, obiecte ce pot fi vandute, obiecte ce pot fi facute cadou altor persoane, gunoaie, unelte si materiale de constructii , s.a.m.d.


3
Renunta la cat mai multe obiecte


Aplica urmatoarea regula: daca nu ai mai folosit obiectul respectiv in ultimele 12 luni, nu il vei mai folosi vreodata. Astfel, hotaraste-te ce vei face cu un astfel de obiect. Orice decizie ai lua, asigura-te ca lucrurile respective nu se mai intorc in garajul tau.


4 Organizeaza


Grupeaza obiectele asemanatoare in cutii din carton sau plastic si lipeste etichetele pentru a le putea identifica mai usor pe viitor: incaltaminte, ornamentele pentru Craciun, unelte si accesorii etc.


5 Curata zona


Inainte de a aseza cutiile si lucrurile voluminoase la locul lor, foloseste un aspirator pentru a strange praful din garaj si de pe rafturile pentru depozitare. De asemenea, foloseste un mop si o substanta dezinfectatata pentru a curata si dezinfecta zona.

Strange cioburile, bucatile de materiale, sticlele goale si alte accesorii de mici dimensiuni si arunca-le. Dupa ce spatiul a ramas 100% liber, aspira cat mai bine.

Deschide larg usile si, in caz de nevoie, monteaza un ventilator pentru a facilita uscarea tuturor suprafetelor. In caz contrar poate aparea mucegaiul, rugina si deteriorarea lemnului.


6
Reorganizeaza spatiile pentru depozitare


Ca sa nu mai repeti aceleasi greseli si in scurt timp garajul tau sa se transforme la loc intr-o zona foarte aglomerata, incearca sa pastrezi curatenia.

Daca ti-ai invatat lectia aglomeratiei, acum ai sansa de a aseza totul intr-o ordine logica, astfel incat toate cele necesare sa fie la indemana, indiferent de sezon.

Evita sa pozitionezi cutii in spatiile foarte inalte in care nu ajungi de obicei, deoarece nu le vei folosi niciodata pana la urmatoarea curatenie. Daca obiectele nu se afla in campul nostru vizual si nu pot fi usor de accesat, probabilitatea utilzarii este extrem de redusa.

Si nu uita, de fiecare data cand vrei sa depozitezi un alt obiect in garaj aseaza-l in stabilit dinainte, alaturi de alte obiecte asemenea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului