Amenajarea casei

#toaleta #montare wc #bazin toaleta #vas de toaleta #wc baie # toaleta baie

Cum sa montezi singur WC-ul

Montarea vasului de WC poate fi o sarcina foarte grea daca te incumeti sa faci acest lucru de unul singur. Daca nu vrei sa apelezi la ajutorul unui specialist, trebuie sa urmezi cativa pasi simpli pentru a monta singur WC-ul.

Vasul de toaleta se instaleaza de obicei in doi pasi: instalarea vasului si instalarea bazinului cu apa, primul pas fiind mai dificil. Acorda atentie transportului vasului de portelan: daca se crapa nu mai poate fi folosit.

 

Montarea vasului pentru WC


Intr-o prima faza, va trebui sa potrivesti suruburile din podea cu gaurile situate la baza vasului. Pentru asta, intoarce vasul cu fundul in sus. Garnitura noua trebuie montata pe racordul de evacuare. Dupa acest pas, apasa cu putere garnitura pentru a te asigura ca s-a fixat.

Dupa ce verifici daca flansa toaletei este curata, trebuie sa te asiguri si ca suruburile din podea sunt indreptate in sus. Scoate carpa cu care ai infundat teava si ridica vasul deasupra flansei, in pozitia corecta. Suruburile din podea trebuie fixate cu atentie in gaurile de la baza vasului.

Odata ce vasul de toaleta nou se afla in pozitia corecta, acesta trebuie aparat puternic pentru comprimarea garniturii, ce duce la o etansare corecta. Suruburile nu trebuie stranse foarte puternic, deoarece portelanul poate crapa. Inainte de a strange definitiv piulitele, poti folosi chit sanitar pentru a te asigura ca vasul este bine etansat, chiar daca acest lucru este ingreunat de o gresie care nu este perfect uniforma.

Este recomandata si folosirea unui boloboc pentru a te sigura ca vasul este asezat drept. Cand strangi piulitele in suruburi poti folosi o saiba de plastic pentru ca flansa de ceramica sa fie protejata in mod corespunzator. Piulitele trebuie stranse doar manual, cu o cheie sau o surubelnita , deoarece un dispozitiv mecanic ar putea pune in pericol integritatea WC-ului de toaleta.
 

Montarea rezervorului pentru WC-ului


Cele mai multe vase de toaleta vin cu un rezervor ce se monteaza deasupra lui. In functie de modul in care acesta a fost fabricat, poate fi necesara instalarea la inceput a butonului de actionare si a supapei de scurgere . Odata ce ai facut acest pas, intoarce rezervorul in pozitia corecta si asigura-te ca garnitura este fixata pe capatul supapei de scurgere.

Cand fixezi bazinul peste vasul de toaleta, asigura-te ca potrivesti orificiul de scurgere al bazinului peste cel al scaunului. Verifica daca garnitura a fost bine pusa. Aliniaza cu atentie gaurile ce vor fi folosite pentru suruburile de fixare dintre bazin si vasul de toaleta. Instaleaza garniturile in interiorul bazinului, apoi introdu suruburile de fixare prin gaurile din interiorul bazinului si prin gaurile scaunului.

Dupa ce ai fixat suruburile in piulite, folosind garniturile protectoare, strange ambele piulite cu aceeasi cheie, folosind acelasi numar de rotatii: nu exagera, nu trebuie strange prea tare.

Teava flexibila care face legatura dintre sursa de apa si bazinul vasului de toaleta trebuie cuplata mai intai la valva inchisa, apoi la bazin. Odata ce ai terminat acesta pas, poti da drumul la valva pentru umplerea bazinului.

Ultimul pas este montarea capacului de WC, vandut de obicei separat. Prinderea cu suruburi de scaun nu ar trebui sa-ti puna probleme, dar tine cont de faptul ca marimile diferite ale vaselor de WC nu sunt intotdeauna perfect compatibile cu orice capac.


Sursa foto: Handyhousehealer.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea