Amenajarea casei

#aer casa #aerisire casa #curatenie casa #substante toxice

Cum sa mentii curat si proaspat aerul din casa

Traim intr-o lume in care aerul este deja foarte poluat, motiv pentru care trebuie sa sa incerci sa elimini alte surse de toxicitate din casa ta.

Semineul cu lemne

Chiar daca ai o cabana la munte si nu poti renunta la ideea de a avea in casa un semineu pe baza de lemn, ar fi bine sa mai analizezi putin aceasta varianta. Din pacate, fumul scos de lemnele care ard nu este deloc sanatos pentru plamanii tai, iar plus de asta, fumul negru iti va murdari rapid peretii, mai ales daca sursa de aerisire a semineului nu functioneaza asa cum trebuie.
 

Spray-urile odorizante

Este adevarat ca acestea miros incredibil si sunt de mare ajutor atunci cand casa ta miroase a tigari sau pur si simplu iti doresti sa iti impresionezi invitatii cu o casa care miroase a lavanda, insa acestea nu reprezinta cea mai buna varianta.

Acestea contin ingrediente toxice, iar mai mult decat atat, ai la indemana alte variante mult mai bune si mai sanatoase: uleiurile esentiale naturale.
 

Spray-urile pentru praf

Si acestea sunt de mare ajutor in mentinerea prafului la distanta, insa daca sunt inhalate din greseala, pot aduce daune grave sanatatii tale si aparatului respirator. Cel mai bine este sa te folosesti de servetele speciale pentru mobila.
 

Produsele de curatat

Detartrantii si produsele de curatare sunt adesea extrem de toxice. Probabil ca nu ti s-a intamplat doar o data sa simti cum te ustura ochii sau gatul in momentul in care incepi sa cureti vasul de toaleta, casa sau gresia. Daca vrei sa cureti si dezinfectezi obiectele din baie, opteaza pentru spirt, lamaie, bicarbonat, otet sau ulei esential de menta sau eucalipt.

De asemenea, un alt produs de curatat, cu rezultate remarcabile, dar mai putin toxic este detergentul de rufe, indiferent ca este manual sau automat.
 

Aerul conditionat

Este adevarat ca nu aerul conditionat murdareste aerul din casa ta, ci filtrele necuratate ale acestuia. Singura varianta

este sa cureti foarte des acele filtre sau sa le inlocuiesti cu unele noi. Pentru ca prima varianta este mai simpla, nu iti ramane decat sa le scufunzi in apa cu otet si sa le cureti cu o perie cu fire moi. Vei observa ca aerul din casa va avea un miros mai placut, mai proaspat, mai ales daca dupa ce se usuca vei stropi filtrul cu cateva picaturi din uleiul esential preferat.
 

Aerul din timpul zilei

Din pacate, un geam deschis in timpul zilei, intr-un oras aglomerat, nu este un pas prea inspirat. Acum este momentul in care strazile sunt pline de masini, iar fabricile lucreaza foarte intens. Cel mai bine este sa deschizi geamul dimineata devreme (pana in ora 7.00) si pe timpul noptii, cand incepe sa se mai reduca din poluare si praf.

In principiu, este indicat sa elimini din casa toate substantele toxice sau sa folosesti manusi si o masca pentru a evita inhalarea. De asemenea, dupa ce faci curatenie deschide toate geamurile si usile pentru a grabi aerisirea casei. Evita sa folosesti aerul conditionat, asa cum fac anumite persoane, pentru ca acesta nu aeriseste casa, ci raceste aerul, insa pastreaza substantele toxice in incapere.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea