Amenajarea casei

# transformare mansarda #mansarda

Cum sa iti transformi mansarda intr-un loc de vis

Mansarda poate fi un loc extrem de intim in care sa iti petreci serile, dupa o zi grea la locul de munca. Poate fi un dormitor foarte chic, o biblioteca spatioasa sau acel dressing la care visezi de mult. Daca si tu vrei sa transformi mansarda casei intr-un spatiu util in care sa iti faca placere sa iti petreci timpul, ar fi bine sa urmezi sfaturile de mai jos:

1. Gandeste-te foarte bine ce destinatia va avea mansarda

Inainte de a te apuca sa amenajezi mansarda, ar fi bine sa analizezi fiecare optiune pe care o ai si sa o alegi pe cea mai buna. Din fericire, mansarda casei este un spatiu extrem de versatil, ce poate fi transformat cu putina imaginatie in orice vrei tu. Ai nevoie de un dormitor pentru oaspeti, de un spatiu de joaca pentru copii sau de un spatiu de lucru pentru tine? Important este sa iti dai seama care iti sunt prioritatile si sa iti faci un plan cat mai repede.

2. Asigura-te ca va fi un spatiu confortabil

Partea cu amenajarea mansardei este una destul de placuta, insa inainte de a trece la aceasta etapa, ar fi bine sa te asiguri ca ea va fi un spatiu confortabil pentru intreaga familie, si aici ne referim la izolarea ei. Cu siguranta nu ti-ai dori sa te confrunti cu pierderi de caldura, facturi mari la incalzire, igrasie si mucegai, dupa ce te-ai chinuit sa iasa totul perfect. O izolare termica si fonica ca la carte a mansardei te va ajuta sa te bucuri mult mai mult de ea.

3. Amenajeaza-ti mansarda cu cap

Multi uita ca mansarda casei este un spatiu destul de dificil, cu multe unghiuri care cer o atentie speciala. Ideal ar fi sa alegi obiecte de mobilier realizate pe comanda, in functie de dimensiunile mansardei. Fiecare colt si loc al mansardei trebuie sa fie valorificat la maxim. Cu toate acestea, ai grija sa nu cazi in capcana celeilalte extreme si sa optezi pentru prea multe piese de mobilier care sa aglomereze spatiul. Atunci cand vine vorba de mansarda, regula "Less is more" este esentiala. Opteaza doar pentru acele obiecte de mobilier care iti sunt necesare, dar alege-le pe cele cu mult bun gust, care aduc un plus in amenajarea mansardei.

4. Profita de lumina naturala

Mansarda este cel mai luminos spatiu din casa, asa ca, incearca sa profiti de acest lucru! Designerii de interior sustin ca o mansarda luminoasa intotdeauna pare mai mare decat este in realitate. Asa ca, daca te confrunti cu un spatiu mic la mansarda, poti opta pentru niste ferestre mari care sa adauge mai mult volum. Sa nu mai vorbim de faptul ca ferestrele mari la mansarda sunt ideale mai ales in situatiile in care vrei sa iti amenajezi un spatiu de lucru sau de relaxare. Daca optezi pentru niste rulouri la ferestre, vei putea avea si un control asupra luminii, astfel incat in momentul in care iti doresti intuneric, tot ce trebuie sa faci este sa tragi aceste rulouri.

5. Lasa-ti amprenta in amenajarea mansardei

Cea mai mare greseala pe care o poti face este sa iti amenajezi mansarda exact ca intr-o poza vazuta intr-o revista sau pe Internet. Daca vrei sa te bucuri de o atmosfera cat mai prietenoasa si de acel sentiment de "acasa", ar fi bine sa iti pui amprenta asupra mansardei casei tale. Mansarda, ca orice alt spatiu din casa, trebuie sa te reprezinte, sa iti spuna povestea ori de cate ori ii treci pragul. Indiferent daca optezi pentru niste fotografii de familie din vacante, pentru o oglinda care iti este draga, mostenita de la mama sau bunica, sau niste carti foarte vechi pe care sa le asezi pe rafturile biblioteci, vei sti ca in acest fel ai transformat mansarda intr-un spatiu foarte intim si confortabil.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare