Amenajarea casei

#prosoape #lampa #baie #lumanari #esente pentru baie #plante pentru baie #centru spa

Cum sa iti transformi baia intr-un centru spa

Modul in care iti amenajezi baia este important pentru confortul tau zilnic. Fie ca te pregatesti pentru o zi de munca, fie ca te reimprospatezi dupa o zi obositoare, spatiul din baie ar trebui sa fie functional, dar si relaxant. Iata cateva ponturi pentru a-ti transforma baia intr-un spatiu calmant, la fel ca intr-un centru spa.

Pastreaza ordinea

Un spatiu aglomerat diminueaza linistea din camera, asadar pastreaza totul in ordine in baie. Aranjeaza-ti produsele cosmetice in ordine pentru a-ti fi mai usor sa le gasesti cand vei avea nevoie de ele.

Foloseste lumanari

Fie ca folosesti lumanarile pentru lumina si mirosul pe care il emana, fie ca le folosesti doar in scop estetic, acestea infrumuseteaza spatiul din baia ta si te relaxeaza. Foloseste diferite suporturi de sustinere, pentru a nu se imprastia ceara.

Utilizeaza textile

Cel mai bun mijloc de a schimba caracterul baii este sa adaugi anumite elemente textile in camera. Foloseste un covoras pentru baie dintr-un material textil pentru a crea o ambianta zen. Aceste elemente decorative transforma baia dintr-un spatiu rece, intr-o camera relaxanta.

Foloseste prosoape de calitate

Ce poate fi mai placut decat sa te infasori intr-un prosop moale si pufos atunci cand iesi de sub dus? Alege prosoape de calitate care sa nu iti irite pielea si sa te faca sa te simti relaxata, la fel ca intr-un centru spa.

Alege esente pentru baie

Parfumul este o parte esentiala in procesul de creare a unui spatiu spa la tine in baie. Alege uleiuri de aromaterapie naturale, precum cele de trandafir, lavanda, vanilie, care te vor relaxa dupa o zi de munca obositoare.

Lumineaza camera in mod corespunzator

Ca in orice alta camera din casa, si in baie lumina joaca un rol important. Inlocuieste sursele de lumina puternica cu ceva mai placut, linistitor. Poti alege o lampa sau un candelabru care sa raspandeasca lumina difuza.

Foloseste plante

Pentru a crea un mediu cat mai apropiat de centrele spa, foloseste diferite plante decorative pentru baia ta. Printre plantele pe care le poti alege pentru a amenaja baia ta se numara verdeata, orhideea exotica, buchetele asiatice de bambus, lavanda sau rozmarinul.



Sursa foto: lafamilleroy.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare