Amenajarea casei

#hoti #protejare casa #protejare casa hoti #spargere casa

Cum sa iti protejezi casa de o spargere

Indiferent daca stai la bloc sau la curte, locuinta ta reprezinta o tinta pentru hoti. Chiar daca nu tii lucruri de valoare in casa, talharii in mod sigur se gandesc ca locuinta ta este o prada buna, din care vor putea lua produse pe care sa le valorifice apoi pe piata neagra.

Nu te gandi doar la faptul ca trebuie sa iti protejezi obiectele de valoare, ci si pe cei dragi. Un membru al familiei care se poate intalni din greseala cu un hot va deveni probabil tinta unui atac, cu urmari posibile grave.


Investeste intr-o usa rezistenta


Nu ezita sa dai mai multi bani pentru o usa de calitate, cu incuietori foarte bune. Sunt de preferat usile metalice, care au dispozitive avansate de inchidere. Majoritatea usilor au cate doua sau chiar trei sisteme de blocare, din ce in ce mai performate. Cu cat sunt mai multe incuietori, cu atat le va fi hotilor mai greu sa intre in casa ta.


Ia-ti un caine

 

Un caine de talie mica, medie sau mare va pune pe fuga orice persoana care atenteaza la casa ta. Simplul fapt ca dupa usa apartamentului tau rasuna un latrat ii va face pe raufacatori sa se razgandeasca: in primul rand pentru ca pot fi raniti, in al doilea rand pentru ca zgomotele facute de caine ar putea atrage atentia vecinilor.


Instaleaza un sistem de alarma


Un sistem de alarma este una dintre cele mai eficiente metode de a pune hotii pe fuga. In momentul in care un hot patrunde prin efractie si aude zgomotul provocat de alarma, acesta se va panica si va face cale intoarsa. Nu ai nevoie de un dispozitiv de alarma foarte performant, ci mai degraba de un contract cu o firma de paza si protectie cu servicii foarte rapide. Astfel, la declansarea alarmei, acestia vor interveni rapid si eficient.


Asigura-te ca ferestrele sunt inchise


O fereastra deschisa este ca o invitatie facuta hotilor sa intre in casa ta. Chiar daca stai la un etaj superior, nu iti imagina ca raufacatorii nu au metode ingenioase de a intra in locuinta. Inchide toate ferestrele atunci cand pleci de acasa, chiar daca urmeaza sa lipsesti numai cateva ore. Pentru hoti, tentatia este la fel de mare in timpul zilei, cat este pe parcursul noptii.


Instaleaza becuri cu senzori de miscare


Fie ca stai la bloc sau la curte, instaleaza un sistem de iluminare cu sezori deasupra usii. Chiar daca nu reprezinta o piedica foarte mare in calea hotilor care vor sa intre in casa ta, in mod cert lumina ii va face sa se panicheze si sa se gandeasca mai bine inainte de a face pasul urmator.


Investeste intr-o camera de supraveghere


Tot mai multe persoane au inceput sa instaleze camere de supraveghere deasupra usilor, dar si la intrarea in bloc si in lifturi. Organizeaza o sedinta cu comitetul de bloc si propune instalarea acestor dispozitive de supraveghere. Mai mult decat atat, poti achizitiona o camera video chiar si pentru apartamentul tau. Aceasta poate fi instalata pe hol sau in camera de zi, acolo unde hotii vor fi tentati sa intre prima oara. Aceasta poate fi ascunsa sau chiar pusa la vedere, pentru a-i determina pe hoti sa se razgandeasca si sa renunte la idee.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea