Amenajarea casei

#curatenie #organizare #weekend #masina de spalat #frigider

Cum sa iti organizezi weekendul

Daca vinerea ai senzatia ca te asteapta un weekend de cosmar, o casa murdara si o tona de haine de spalat, afla ca exagerezi. Putina organizare si bunavointa familiei vor face ca orice plan sa fie dus la bun sfarsit. Aloca ziua de sambata curateniei si pastreaza Duminica pentru micile placeri.

 

 

Sambata: curatenie, ordine si activitati in echipa

Pasul 1. Trezeste-te de dimineata si da-i de lucru masinii de spalat. Sorteaza hainele murdare si stabileste un timp aproximativ in functie de numarul de spalari solicitate. Nu uita sa incluzi si lenjeria de pat sau prosoapele murdare pe care oricum trebuie sa le schimbi saptamanal.

Verifica echipamentul si uniforma celor mici si da o raita prin toata casa pentru a aduna haine aruncate la intamplare.
 

Pasul 2. Pentru a evita sunetele deranjante ale masinii de spalat, porneste cu incredere aspiratorul si scapa de tot praful din casa. Daca ai respectat cele 10 lucruri esentiale de facut in fiecare zi, curatenia de sambata va fi floare la ureche. Nu uita sa cureti praful si de pe mobila sau aparatele electronice.
 

Pasul 3. Improspateaza covoarele si mochetele pentru un plus de culoare si confort. Deschide geamurile pentru ca apa sa se evapore si ordoneaza mobilierul si accesoriile in plus.
 

Pasul 4. In cazul in care cele de mai sus ti se par foarte dificil de realizat in timp scurt intr-o casa mare, este cazul sa mobilizezi tot membrii familiei sa faca acelasi lucru cu camera lor. De altfel, poti imparti activitatile in functie de puterea fiecaruia. Pauzele si scuzele nu sunt admise, pentru a evita reprosuri si gelozii.
 

Pasul 5. Sorteaza alimentele din frigider si din debara. Poate ca in timpul saptamanii nu ai reusit sa acorzi atentie tuturor detaliilor. Acum este momentul sa arunci alimentele, fructele sau legumele alterate si sa iti notezi ca pe viitor sa nu mai cumperi o cantitate atat de mare din alimentul respectiv.

Aeriseste debaraua si curata frigiderul pentru eliminarea mirosului. De asemenea, poti verifica si starea cuptorului cu microunde: o carpa umeda si putin detergent va rezolva problema rapid.
 

Pasul 6. Inainte ca rufele sa fie pregatite pentru a fi asezate in dulap, demareaza activitatea de tricouri , lenjerie, pantaloni etc. Impatureste hainele uscate si, daca este cazul, netezeste-le cu fierul de calcat. Incearca sa pastrezi hainele in ordine in timpul saptamanii, pentru a evita o actiune mai radicala in weekend.

Duminica: relaxare, cumparaturi si un pranz pe cinste

Pasul 1. Poti lenevi o ora in plus, insa nu foarte mult deoarece te asteapta o zi extraordinara. Strange familia la micul dejun si propune-le o iesire la cumparaturi. Stabileste un buget pentru fiecare persoana in parte, o suma pentru alimente si, bineinteles, o suma de rezerva pentru inevitabilele articole irezistibile. Pe drum, faceti o oprire la biserica.
 

Pasul 2. Imediat ce ai ajuns acasa, aseaza cumparaturile la locul lor si pregateste masa de pranz. Nu te stradui sa gatesti mult, ci mai degraba alege mancarea preferata a familiei. Evita mancarea de fast food la pranzul de Duminica. Nu uita de desert si nici de limonada sau vin.

Pasul 3. Dupa odihna de dupa masa de pranz este momentul unei iesiri in aer liber. Daca ai un catel atunci alege un parc mare pentru ca acesta sa poata alerga in voie, suficient pentru o saptamana intreaga in spatele blocului. Relaxeaza-te, alearga sau joaca-te impreuna cu cei dragi.

Pasul 4. Pregateste-ti tinutele de serviciu pentru intreaga saptamana si rasfata-te asa cum iti place pentru a strange energia necesara unei saptamani pline.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea