Amenajarea casei

#casa #decorare casa #amenajare casa #stiluri decorare casa

Cum sa iti descoperi stilul personal de decorare a casei

Ce preferi, o casa moderna, traditionala sau in pas cu tehnologia? Stilul tau este confortabil si aerisit sau foarte elegant si pus la punct? Felul in care locuinta ta arata spune foarte multe lucruri despre personalitatea ta.

Accesoriile, mobilierul, materialele, culorile si decoratiunile pe care le folosesti in casa sunt reflectia gusturilor tale personale. Oricine iti va vizita casa isi va forma o parere despre tine, de la aspectul si atmosfera pe care le regaseste in sufragerie.

Astfel, in zilele noastre, tot mai multe persoane acorda o atentie marita designului interior al caselor lor. Insa, marea diversitate a stilurilor de decorare, pune in dificultate proprietarul de locuinta, care este bulversat de solutiile nelimitate.

Daca intampini dificultati in a-ti descoperi stilul propriu de decorare a casei tine cont de sfaturile de mai jos:

1. Rafoieste reviste de specialitate. Una dintre cele mai simple modalitati prin care poti afla care este stilul tau, este sa rasfoiesti cateva reviste de specialitate si sa vezi ce te atrage mai mult. Marcheaza fotografiile cu sufrageriile, dormitoarele sau bucatariile care iti plac. Stil de decorare cel mai vizibil si care se regaseste in majoritatea alegerilor tale va fi si cel preferat.

2. Aminteste-ti de lucrurile care iti plac in casele prietenilor. Ai calatorit mult in ultima perioada si ai preferat anumite obiecte de mobilier din pensiunile sau hotelurile in care ai fost cazat? Ai pus ochii pe canapeaua sau bucataria unui prieten? Incearca sa te gandesti in ce stil erau acele obiecte de mobilier sau decor. In acest fel vei putea sa selectezi si stilul pentru casa ta, in functie de preferintele tale din trecut.

3. Analizeaza-ti dulapul cu haine. Ce se gaseste cu preponderenta in dulapul tau de haine? Jeansi si tricouri sau haine elegante? Ei bine, daca preferi sa porti jeansi si tricouri, inseamna ca preferi un stil confortabil. Daca insa iti place sa te aranjezi, pui mare pret pe imagine, iar locuinta ta va avea parte de acelasi tratament.

4. Gandeste-te la culorile tale preferate. Iti plac culorile pastelate sau cele puternice si luminoase, care atrag instant atentia? Unele persoane prefera chiar alb si negru. Culorile preferate iti vor oferi o idee buna despre cum sa vopsesti peretii si ce materiale sa cauti pentru fotolii, canapele si mobilier.

5. Determina care sunt locurile tale preferate de vacanta. In ultimii ani, unde ti-ai petrecut cel mai mult vacantele? Au fost la mare sau la munte? Preferi sa mergi in locuri care au o istorie indepartata sau orasele moderne. Preferintele tale in materie de destinatii turistice iti vor da un indiciu despre decoratiunile interioare pe care le preferi. Daca iubesti marea, iti poti decora casa in stil mediteranean, in schimb, daca preferi viata rurala, poti opta pentru un decor rustic.

Daca insa iti place o anumita particularita din tarile pe care le vizitezi cel mai des, poti sa iti decorezi casa cu elemente de decor din Italia, Franta, Grecia sau Japonia.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului