Amenajarea casei

#terasa #amenajare terasa # terasa toamna

Cum sa iti decorezi terasa cu elemente specifice toamnei

Indiferent daca dispui de o terasa generoasa sau locuinta ta nu se poate lauda decat cu un balcon de dimensiuni reduse, poti demara oricand un proces de reamenajare a acestui spatiu in asa fel incat sa il transformi intr-unul primitor pe durata toamnei. Cum iti poti decora cu succes terasa sau balconul cu elemente specifice sezonului, afla in continuare!

1. Adauga ghivece cu flori colorate

Pe durata toamnei, terasa sau balconul tau poate fi decorat cu o puzderie de ghivece cu flori colorate, de sezon sau nu. Pentru a da viata acestui spatiu, poti opta chiar si pentru ghivece in culori vesele. De asemenea, nu te sfii sa optezi pentru un aranjament creativ: amplaseaza ghivecele cu flori pe diferite niveluri, pe suporturi sau agatate (ghivece suspendate).

2. Investeste in decoratiuni colorate pentru masa

In zilele placute de toamna poti lua masa pe terasa casei. Pentru a crea o atmosfera placuta, poti imbogati o masa de lemn cu vesela si decoratiuni in culori intense. Te poti distanta de coloritul specific toamnei - nuante de galben, orange si rosu - si poti investi in elemente turcoaz sau verde intens, spre exemplu.

Pe langa vesela, asigura-te ca de pe masa nu lipsesc lumanarile colorate si vasul cu fructe de sezon cat mai variate (mere rosii si verzi, pere, prune etc.). In ceea ce priveste fata de masa, opteaza pentru un stergar simplu, aplicat doar in partea centrala a masei, pe care sa asezi decoratiunile, nu si vesela.

3. Insereaza scaune viu colorate

Renunta la scaunele clasice, in culori neutre, si alege sa iti umpli terasa sau balconul de culoare si veselie cu ajutorul unor scaune ceva mai speciale. In comert vei gasi scaune colorate in nuante de verde, rosu, portocaliu, galben, albastru, mov etc. - cumpara scaune in culori diferite pentru a crea un spatiu pestrit si foarte vesel.

Daca ai o terasa, coloritul scaunelor (4-5 bucati) va fi pus in evidenta cu atat mai frumos pe un fundal natural (masa si podea de lemn etc.).

4. Alege materiale cu imprimeu cu dungi

Dungile colorate se pot transforma cu usurinta intr-un motiv de succes la amenajarea terasei ori a balconului in aceasta toamna. Poti combina pernute decorative cu dungi orizontale si verticale in culori diferite cu o carpeta ori un covor cu imprimeu similar. Nu uita de pernutele pentru scaunele de pe terasa, care ar trebui sa respecte, la randul lor, acest tipar.

Creeaza un spatiu al confortului adaugand pe terasa o canapea comoda pe care sa o umpli cu pernute decorative. Nu uita de masuta joasa de cafea pe care o poti pune in evidenta amplasand pe suprafata ei un vas cu fructe si o vaza cu un buchet de flori de toamna vesel colorate.

5. Mizeaza pe efectul detaliilor iesite din comun

Detaliile sunt cele care fac diferenta pe o terasa ori un balcon amenajat in ton cu toamna! Investeste, asadar, in elemente care atrag atentia. Spre exemplu, pe o pernuta decorativa viu colorata (galben intens) picteaza, folosindu-te de un sablon, o frunza mare turcoaz aprins. Efectul este garantat!

Foto: bhg.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea