Amenajarea casei

#yoga #amenajare casa #camera yoga #amenajare camera yoga

Cum sa iti amenajezi o camera pentru yoga la tine acasa

Yoga este un exercitiu sanatos, care te ajuta sa scapi de stres si sa iti regasesti echilibrul. Daca nu ai insa timp sa mergi la un curs specializat, atunci poti sa iti amenajezi chiar la tine acasa o camera pentru yoga. Iata cateva sfaturi esentiale pentru decorarea sa:

Locul si culorile potrivite

Pentru a decora o camera de yoga trebuie sa alegi mai intai un loc perfect pentru o astfel de meditatie. Acesta nu trebuie sa fie situat intr-o camera aproape de strada, pentru a nu fi perceput foarte mult zgomot. Un loc ideal ar fi acela unde s-ar auzi cantecul pasarilor sau apa unei fantani.

Culorile pe care le poti folosi pentru decorul camerei pentru yoga trebuie sa fie cat mai calde si relaxante. Poti opta pentru un verde deschis sau gri inchis usor. De asemenea, culorile pentru camera yoga ar trebui sa fie mate. Poti utiliza chiar si gri-albastru, crem sau bej.

Podeaua camerei pentru yoga ar trebui sa fie din lemn, similara cu cea folosita in camerele de balet, pentru a reflecta cat mai bine lumina. Nu conteaza daca lemnul nu straluceste, camera trebuie sa emane calm si sa creeze o atmosfera primitoare si relaxanta.

Decoratiunile perfecte pentru o camera yoga

Lumanarile ofera o lumina intima si relaxanta intr-o camera pentru yoga. Acestea ar fi si mai linistitoare daca ar fi aromatice.

Pentru a decora o camera pentru yoga, alege lumanari care sa vina in contrast cu culoarea peretilor din camera, pentru a spori sentimentul de destindere.

Iluminatul este foarte important pentru yoga, mai ales cel din timpul zilei. Ai grija asadar sa acoperi ferestrele cu draperii mate, prin care lumina sa se strecoare mai putin. In cazul in care in camera se reflecta prea multa lumina naturala, aceasta poate deveni obositoare.

Alege niste lampi economice si evita becurile cu lumina galbena. De asemenea, pe unul dintre pereti trebuie sa se regaseasca o oglinda pentru a practica eficient exercitiile de yoga si pentru a mari spatiul vizual al camerei.

Sursa foto: imujer.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare