Amenajarea casei

#locuinta #aer curat #aerisire casa #curatenie primavara #improspatare aer

Cum sa improspatezi locuinta in aceasta primavara

Zilele mohorate si reci ale iernii ti-au scazut moralul? A sosit momentul sa te bucuri de sosirea primaverii si sa ii faci loc in casa ta! Pentru ca si energia ta sa revina la cote optime, iate cum iti poti improspata casa in aceasta primavara !

1 Schimba amplasarea obiectelor din casa

O schimbare care nu presupune niciun efort financiar este simpla reamenajare a lucrurilor din casa. Poti muta canapeaua in locul fotoliilor, poti scoate de la pastrare obiectele decorative care iti amintesc de primavara si le poti depozita pe cele de iarna etc. Tot acum ai putea constata ca anumite lucrusoare iti ocupa loc de prisos si, astfel, le-ai putea da mai departe sau arunca.

O schimbare de acest tip va da un suflu nou casei tale, iti va da o stare de bine si iti va oferi o noua perspectiva asupra lucrurilor.

2 Creeaza un colt de primavara

In corelatie cu primavara, te-ai putea gandi ce anume iti inspira acest anotimp si a putea amenaja un coltisor din casa in stilul sezonului actual. Spre exemplu, ai putea crea un colaj cu poze, imagini, desene care iti amintesc de primavara (flori, peisaje de sezon, culori pastelate, cer senin etc.). La fel de bine, ai putea amplasa vaze si/sau ghivece cu flori de primavara care sa imprastie un parfum placut, in timp ce iti imbogatesc si vizual una dintre incaperile casei.

Daca iti doresti sa amenajezi un colt de primavara in casa fara batai de cap, afla ca si o simpla lumanare parfumata, langa care ai alaturat o floare de sezon, de pilda, te va ajuta sa primesti primavara in locuinta ta.

3 Intreprinde o curatenie rapida de primavara

Este posibil ca timpul sa nu iti permita sa faci o curatenie de primavara ca la carte. Cu toate acestea, nu ar strica sa scapi de lucrurile care nu iti mai folosesc, sa speli perdelele si draperiile, sa cureti temeinic covoarele (le poti duce la curatatorie) si sa elimini praful din colturile mai putin accesibile (acolo unde, de obicei, nu ajungi), printre altele.

Intregul proces va contribui la starea de eliberare si de nou inceput pe care o presupune sosirea primaverii.

4 Aeriseste casa

Zi de zi, permite aerului caldut de primavara sa iti improspateze casa. Aeriseste pe rand fiecare camera, astfel incat sa nu suferi de frig din cauza temperaturilor exterioare nu indeajuns de ridicate din aceasta perioada.

5 Permite luminii sa intre in casa

Sosirea primaverii si zilele tot mai lungi iti ofera prilejul ideal de a gandi noi metode prin care sa permiti unei cantitati mai mari de lumina naturala sa iti inunde casa. Ai putea, asadar, sa renunti la draperiile groase de la ferestre, optand pentru perdele subtiri si diafane. In plus, ai putea plasa strategic cateva oglinzi care sa reflecte lumina din exteriorul casei.

6 Adauga un strop de culoare

Iarna, cu nuantele sale pale si reci, este opusul primaverii, cand natura reinvie si aduce cu ea o puzderie de culori si parfumuri! Acum este momentul sa permiti culorilor sa iti acapereze locuinta: poti opta pentru zugravirea peretilor intr-o culoare calda sau, pur si simplu, poti alege sa schimbi lenjeria de pat cu una mai vesela.

Sursa foto: eclecticrevisited.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea