Amenajarea casei

#detergent #amoniac #otet #lamaie #curatenie

Cum sa folosesti un degresant in gospodarie

Suprafetele cu pete de grasime , precum cele din bucatarie si baie, pot fi greu de curatat. Fiind vorba despre un spatiu in care mananci sau te speli, in care igiena este prioritara, este important sa folosesti agenti de curatare corespunzatori. Poti folosi degresanti naturali, pe baza de acid citric, o substanta foarte eficienta in lupta cu petele de grasime.



Iata ce trebuie sa faci pentru a folosi eficient degresantii in gospodarie:


1 Foloseste o carpa sau un pulverizator


Foloseste o carpa sau un pulverizator pentru a imprastia solutia degresanta pe suprafata patata

Este bine sa folosesti degresantul in mod optim. De exemplu, otetul il poti utiliza in stare pura, in timp ce amoniacul este bine sa fie diluat.


2 Lasa degresantul sa actioneze


Asteapta ca substanta sa-si faca efectul. Este suficient daca o lasi sa actioneze intre 1 si 5 minute, pana vei curata totul cu ajutorul unui burete sau al unei carpe.


3 Sterge bine suprafata


Dupa actionare, sterge intreaga suprafata cu o carpa curata. Clateste, acolo unde este nevoie. Nu uita ca nu toate tipurile de materiale se comporta bine la contactul cu un degresant.

Ai grija la suprafetele din piatra, care pot sa fie afectate de acizii din substanta degresanta. Este bine, in cazul in care folosesti un produs cumparat, sa citesti instructiunile inainte de folosire.

De asemenea, atunci cand se folosesc spatiile in care apar de obicei petele de grasime, este recomandat ca acestea sa fie spalate si curatate imediat dupa, pentru ca petele sa poata fi scoate mai usor.


4 Degresanti naturali


Amoniac

Amoniacul este o substanta eficienta pentru eliminarea petelor de grasime din casa. Este recomandat ca acesta sa fie folosit sub forma diluata. Astfel, poti face o solutie in care sa pui o cana de amoniac la 3 litri de apa. Apoi, cu ajutorul unei carpe rezistente, sterge suprafetele pe care doresti sa le cureti. Amoniacul este bun pentru a elimina grasimea de pe blaturi, gresie, usi etc. Pentru intrebuintarea amoniacului este recomandat sa te asiguri ca spatiul respectiv este bine aerisit .

Otet

Foloseste otetul pentru a curata petele de grasime de pe suprafete. Pentru petele dificile, poti folosi otet nediluat. Pune-l intr-o sticla cu pulverizator, apoi foloseste o carpa sau un burete pentru a curata zona. In schimb, otetul este contraindicat pentru materialele din piatra, precum marmura .

Lamaie

Lamaia este un bun degresant natural si are, totodata, proprietati de inalbire. O poti folosi pe diverse suprafete pentru a indeparta petele de grasime. Insa lamaia nu este recomandata pentru curatarea pietrei naturale, deoarece suprafata acesteia poate fi deteriorata de acidul lamaii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului