Amenajarea casei

#design baie #amenajare baie #design interior #negru #baie

Cum sa folosesti negrul in design-ul baii tale

Negrul este o culoare serioasa si in acelasi timp eleganta, care poate sa dea putere unei incaperi, stabilitate si sa exprime un stil personal interesant si cu siguranta care iese in evidenta intr-un mod plin de gratie. Atunci cand insa alegem sa punem negrul in baie, putem sa ne lovim de problema faptului ca este o incapere extrem de mica si poate sa fie nepotrivit accesorizat pentru nevoile din acel moment. Iata cum anume poti sa folosesti negrul in designul baii tale:

 

1. Foloseste foarte putin negru

Una dintre variantele simple prin care poti sa folosesti negrul in baie, este sa pui mici detalii negre, fara a exagera. De exemplu poti opta pentru un tapet cu mici portiuni de negru si gri inchis sau poti sa mergi pe ideea unei faiante cu acest tip de pattern. Astfel incat se va simti prezenta negrului in incapere, dar in canntitati limitate, lasand libertate de exprimare ulterioara.

 

2. Adauga detalii interesante, care sa completeze ideea de negru, uneori poate chiar un pattern

Uneori posibilitatea buna de a te folosi de negru, este sa il utilizezi pe post de fundal pentru a pune in camera alte elemente interesante, care sa atraga privirea. Micile decoruri, covorase sau suporturi pentru periutele de dinti, pot sa aduca prin culoare un contrast intereasant si placut ochiului.

 

3. Asigura-te ca este extrem de elegant

Eleganta poate sa fie obtinuta prin multe feluri, iar negrul este una dintre variantele prin care poate sa fie adusa in casa. Atunci cand ne gandim la o baie neagra putem sa ne imaginam ca ea ar fi o rochie neagra de gala, iar accesoriile sunt micile detalii din camera, precum manerele sau alte elemente de metal din baie. Astfel incat negrul poate sa fie frumos pus in valoare de auriu, rose-gold sau chiar argintiu. Tot ansamblul conteaza in a forma imaginea perfecta.

 

4. Pune accent pe lustra si lumina din incapere

Lumina dintr-o incapere poate sa schimbe complet perspectiva asupra decorului. Corpurile de iluminat pot sa fie si ele elemente centrale in design si sa aduca eleganta si stil incaperii ca intreg. O varianta potrivita pentru o camera cu mult negru, care are tendinta de a fi elengata ca directie, este sa adaugi un candelabru cu mai multe picioare, cu sticla sau cristal care atarna. Oricand va fi privit, va da senzatia unui obiect de lux intr-o incapere in care s-a pus accent pe frumusete si pe o stare de bine.

 

5. Alege ca totul sa fie negru

Uneori a te lasa pe mana culorii negre, poate sa iti dea o senzatie de placere totala. Se poate ca majoritatea elementelor din camera sa fie alese in aceasta culoare, iar modelele fine sau texturile diferite sa ajute ansamblul sa fie in coeziune. Se poate alterna negrul mat cu cel lucios sau chiar adauga mici nuante de gri inchis sau mai deschis pentru varietate. Insa este o varianta care are nevoie de un plan bine stabilit, iar rezultatul poate sa fie uimitor!

Surse foto: pinterest.com, decoist.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea