Amenajarea casei

#oglinda #oglinda sifonier #mobilier cu oglinzi

Cum sa folosesti mobilierul cu oglinzi

Mobilierul cu oglinzi este feminin si romantic, fiind una dintre cele mai potrivite modalitati de a adauga stralucire si de a da iluzia unui spatiu mai mare in casa. Folosit moderat, mobilierul cu oblinzi poate fi utilizat cu succes in aproape orice fel de spatiu, nu doar in vile somptuoase sau resedinte de lux.
 

Rolul mobilierului cu oglinzi in casa


Piesele de mobila cu suprafetele din oglinda reflecteaza lumina in incapere si creeaza senzatia de intimitate. Totodata, suprafetele din oglinzi confera un look oarecum pretentios, potrivit pentru amenajarile de lux. Astfel de mobilier poate fi regasit in orice parte a casei.

Poti achizitiona masute de cafea pentru living realizate din oglinzi sau masute de toaleta pentru dormitor, paturi, noptiere, dulapuri, bufete, dressinguri.
 

Modalitati de a folosi mobila cu oglinzi


Un dulap de haine, ca urmare a suprafetei sale mari, are un efect major asupra intregii incaperi daca este placat cu oglinzi. Chiar si noptierele reflecta covoarele si mobila din dormitor. Pentru ca incaperea sa fie si mai luminoasa, se pot adauga lumini calde si lumanari.

Intr-un dormitor matrimonial, una dintre cele mai elegante piese este o masuta de toaleta din oglinzi, pentru doamne. Masuta este ideala pentru cosmetice, sticlute elegante de parfum etc.

Intr-o baie de mici dimensiuni, mobilierul cu oglinzi ajuta la marirea optica a spatiului. Aici se poate folosi un dulapior suspendat realizat din suprafete cu oglinzi, unde ajunge lumina naturala.

In living, o masuta de cafea cu oglinda poate reprezenta un punct de atractie al incaperii. Se pot adauga pe masuta stative din sticla pentru lumanari, statuete din sticla sau rame astfel incat sa se obtina un look inedit prin jocul de lumina.

Aceste piese de mobilier se folosesc, in general, intr-un decor cu accesorii deschise la culoare: perne albe, covoare crem etc. In spatiile mari, insa, o masuta din oglinzi poate fi folosita intr-un salon elegant, cu tapet inchis la culoare si draperii grele. Restul mobilierului din incapere se alege in asa fel incat materialul din care este facut sa se potriveasca cu piesele din oglinzi.

Este important ca acest tip de mobila sa fie utilizat cu masura, pentru ca prea multe obiecte din oglinda distrug rolul estetic si creeaza o imagine obositoare, epatanta. In unele cazuri, insa, exista seturi care pot fi folosite pentru a realiza un intreg "tablou", cum este cazul unei masute de toaleta cu o oblinda a carei rama este din acelasi material cu cel al dulapului in sine.
 

Cum sa intretii mobilierul cu oglinzi


Pentru a preveni fisurile, piesele de mobilier din oglinzi trebuie folosite cu grija. Nu se plaseaza obiecte grele pe ele si se sterge praful constant, cu grija, astfel incat suprafetele sa fie lucioase si curate, fara urme de pete. La curatenie, mobilierul trebuie ferit de lovituri accidentale, din cauza aspiratorului sau a altor aparate de curatat.

Mobila din oglinzi nu este recomandata in camera copiilor sau in camera de joaca a acestora pentru a evita accidentele.

Sursa foto: withlovefromkat.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului