Amenajarea casei

#solutii de curatare #curatare pete # amidon #utilizare amidon

Cum sa folosesti amidonul in gospodarie

Dulapul din bucatarie ascunde numeroase comori, cu multiple utilizari in bucatarie. Amidonul este unul dintre ingredientele magice care pot fi folosite in gospodarie. De la lustruirea obiectelor din argint pana la indepartarea petelor de grasime sau a arsurilor de pe haine, amidonul poate fi folosit cu succes.

Iata la ce poti folosi amidonul:


Sampon pentru animalele de companie. Amidonul poate fi folosit cu succes pentru samponare uscata a animalelor de companie. Il poti folosi atunci cand nu ai foarte mult timp la dispozitie, insa animalele ale au blana murdara. Presara amidon pe blana dupa care periaza excesul. Amidonul va indeprta mizeria, iar blana va deveni mai stufoasa.

Desface nodurile. Nodurile de la sireturile de la pantofi sau de la divere sfori pot fi greu de desfacut, insa solutia este foarte simpla. Presara peste nod putin amidon. Acesta va face ca sfoara sa se desfaca mult mai usor.

Indeparteaza reziduurile de pe mobila. Dupa ce ai lustruit mobila este bine sa aplici si un strat subtire de amidon, pentru a indeparta toate reziduurile. Unge apoi mobila cu un ulei special.

Indeparteaza petele de cerneala de pe covoare. Petele de cerneala pe covor sunt cosmarul oricarei gospodine. Nu trebuie insa sa te alarmezi. Amesteca putin lapte cu amidon, pana formezi o pasta. Aplica apoi pasta peste pata de cerneala si lasa sa actioneze cateva ore, dupa care o indepartezi si aspiri covorul.

Ofera covoarelor un parfum proaspat. Inainte de a aspira, presara putin amidon pe covor. Asteapta 30 de minute, dupa care aspiri covorul.

Prepara propria plastilina. Daca vrei sa salvezi bani si sa ii implici pe cei mici in mai multe activitati, renunta la plastilina cumparata din comert. Prepara chiar tu, acasa, impreuna cu cei mici o pasta modelatoare. Amesteca 3 lingurite de amidon cu 4 lingurite de apa rece, dupa care amesteci pana obtii o pasta consistenta. In aceasta compozitie mai poti adauga si diversi coloranti.

Indeparteaza arsurile de pe haine. Ai calcat hainele si ai ars putin rufele? Arsurile de la fierul de calcat pot fi foarte usor indepartate cu amidon. Umezeste zona afectata si apoi acopera cu amidon. Lasa amidonul sa se usuce, dupa care il indepartezi.

Indeparteaza petele de grasime de pe pereti. Chiar si cea mai atenta gospodina nu poate evita petele ocazionale de grasime, care sare pe perete. Pentru a indeparta aceste pete, aplica amidonul pe o carpa si apoi freaca bine pata pana dispare.

Lustruieste argintaria. Pentru a curata obiectele din argint, prepara o pasta din amidon si apa. Cu ajutorul unei carpe curate si umede lustruieste obiectele. Lasa apoi sa se usuce dupa care lustruiesti cu o carpa uscata.

Curata ferestrele. Prepara chiar tu acasa propria solutie de curatare a geamurilor. Amesteca 2 linguri de amidon cu o jumatate de cana de amoniac, o jumatate de cana de otet si 3 - 4 litri de apa calduta. Amesteca bine si toarna compozitia intr-o sticla prevazuta cu pulverizator.

Aplica apoi pe ferestre si sterge cu o carpa umeda dupa care stergi cu un prosop uscat din hartie.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului