Amenajarea casei

#decor #amenajarea casei # design casa #albastru

Cum sa folosesti albastrul in decorul casei

Cand iti doresti cat mai multa liniste si calm in casa, foloseste nuante calde si luminoase de albastru. Albastru mai este asociat insa si cu opulenta si luxul, asadar cateva piese puse la locul potrivit iti vor transforma casa intr-un adevarat palat.
Inspira-te din urmatoarele idei pentru a folosi albastrul in decorul casei tale:

Fotolii din catifea albastra

In acest living, fotoliile curbate imbracate in catifea albastra sunt piesa centrala. Mai mult, liniile curbate ale mobilierului ales pentru acest interior reflecta forma curbata a ferestrei, dand intregului decor un aer extravagant.

Baia bijuterie

In aceasta baie care arata asemenea unei bijuterii pretioase, tonurile de albastru se reflecta cel mai bine in culoarea aleasa pentru pereti si in gresia cu model. In completare, blatul chiuvetei are cateva tente albastrui.

Texturi si tonuri calde

In acest dormitor, eleganta si rafinamentul sunt bine puse in valoare datorita materialelor moi si fine si tonurilor calde, pastelate. Un tablou de valoare pe perete poate intregi perfect decorul camerei.

Lux si opulenta

Un living opulent care se remarca prin elemente pretioase si detalii speciale. Livingul din aceasta casa este deschis, relaxat si arata fermecator, datorita elementelor arhitecturale folosite si a bogatiei materialelor care completeaza spatiul.

Culori deschise pentru interioare aglomerate

Un living in care sunt adunate multe obiecte, dar care ramane aerisit si relaxat, poate fi obtinut prin alegerea atenta a pieselor de mobilier, dar si prin paleta de culori folosita. In acest caz, au fost utilizate nuante deschise, cat mai luminoase.

Baie somptuoasa

Cand iti doresti o baie somptuoasa mizeaza pe materiale de buna calitate, cum este marmura. In acest interior au fost folosite placi de marmura albastra care impreuna cu restul elementelor albe care se afla imprejur alcatuiesc un decor marin spledind.

Elemente care se pun in valoare

In aceasta camera de zi, elementele folosite se pun in valoare reciproc, asa cum este si in cazul semineului alb care se remarca in cele mai mici detalii datorita peretelui albastru din spate. In acelasi timp, luminozitatea peretelui este accentuata de semineu.

O casa veche cu aspect contemporan

O casa veche poate capata un aer contemporan deosebit, atunci cand este renovata bine, iar interiorul este decorat dupa ultimele tendinte si fara a renunta la calitatea pieselor folosite. In acest living, piesele de mobilier din catifea, intr-o nuanta albastra, si mobilierul alb se imbina perfect definind aspectul modern al incaperii.

Fotolii in nuante diferite

Intr-o casa care poarta doar elemente de decor elegante, zona de dining a fost reinventata si transformata intr-o camera pentru muzica. Incaperea a fost simplu mobilata, folosindu-se doar doua fotolii mari in nuante diferite de albastru.

Dormitor in culori senine

In acest dormitor matrimonial, au fost bine delimitate “zona ei” si “zona lui”, mai ales in ceea ce priveste baia si zona de garderoba. In “zona ei” a fost folosita o nuanta de albastru senin care se asorteaza bine cu restul tonurilor folosite in dormitor. In baie a fost pusa marmura pentru a accentua aspectul luxos al intregii incaperi. Tapetul si materialele reflecta albastrul calm al marii si cerului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului