Amenajarea casei

#depozitare #spatii de depozitare #cutii #materiale reciclate

Cum sa faci spatii de depozitare din materiale reciclate

Daca ai nevoie de noi locuri de depozitare pentru lucrurile sau obiectele tale, nu e nevoie sa dai o avere pe cutii sau cosuri cumparate din comert. De ce sa nu folosesti cutii realizate din materiale reciclate ? Te va ajuta sa economisesti bani si sa ai satisfactia unui lucru realizat cu mainile tale. Iata ce ai de facut!
 

Ce materiale reciclabile poti folosi

 

  • Cutii de plastic pentru legume si fructe;
  • Cutii de cereale;
  • Cutii de pantofi;
  • Cutii mari, din carton, in care ai cumparat aparatura electrocasnica
  • Cutii de carton maron
  • Sticle de plastic tip pet
  • Borcane de toate dimensiunile

 

Cum le poti oferi o noua utilitate


1 Colecteaza si curata bine cutiile folosite si sticlele de plastic. Spala-le cu apa si sapun lichid , daca sunt din plastic, sau sterge-le cu o carpa usor umeda, daca e vorba de cutii de carton. Indeparteaza etichetele si usuca-le. Cutiile de carton vor fi taiate la dimensiunile si formele potrivite.
2 Pregateste alte materiale care sa te ajute la obtinerea noilor cutii, cum ar fi hartia de impachetat, acuarela, vopseaua acrylica, lipiciul, etichetele adezive, lipiciul cu sclipici, foarfeca, rigla, creioanele, carioca etc.
3 O optiune este sa imbraci, pur si simplu, latura exterioara a cutiilor in hartie de impachetat , fixand-o cu benzi de scotch. In loc de scotch, poti folosi lipici de hartie, insa trebuie sa-l aplici cu atentie, avand grija sa elimini golurile de aer care se formeaza intre cutie si hartie. Poti alege modele viu colorate, cu motive geometrice, florale sau benzi desenate.
4 Pentru a retine exact ce anume pui si in ce cutie, aplica etichete autoadezive pe partea vizibila a cutiilor. Daca nu ai asa ceva, poti decupa etichete din aceeasi hartie de impachetat, dar cu un model contrastant, pe care sa le lipesti pe cutiile gata impachetate.
5 Un rezultat fel de decorativ obtii si daca vopsesti cu vopsea cutiile de plastic sau sticlele de plastic decupate. Fa rost de un set de pensule de diferite marimi si grosimi, care sas-ti permita sa vopseti atat surpfate mari, cat si sa realizezi diverse modele.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea