Amenajarea casei

#curatenie casa #curatenie #ordine #spatii de depozitare

Cum sa eviti acumularea de lucruri nefolositoare in casa

Indiferent daca suntem dispusi sa recunoastem sau nu, ne-am obisnuit sa strangem o gramada de lucuri in casa. Unele sunt folositoare, dar cele mai multe nu sunt si ocupa mai tot spatiul disponibil, mai ales daca locuim in apartamente.

 

Mentine permanent ordine


Cu cat locuim mai mult intr-un loc, cu atat mai multe lucruri strangem si nu ne lasa inima sa le aruncam, sperand ca poate, intr-o zi le vom folosi din nou. Dar ziua aia nu vine. In situatiile fericite, ne lovim de ele cand facem curatenia de sarbatori si ne ia cam o saptamana sa le sortam si sa le aruncam. Cum ar fi daca am invata sa facem aceasta operatiune la momentul potrivit?

Primul pas este sa tii casa constant curata pentru ca astfel vei stii unde se afla fiecare obiect si de care dintre ele ai putea sa te dispersezi. In plus, pastrand ordine in jurul tau, vei trai intr-un mediu sanatos, care-ti va influenta in mod pozitiv chiar si starea psihica.
 

Doneaza si recicleaza


Al doilea pas este sa stabilesti o zi pe luna in care sa strangi o cutie de obiecte pe care ai putea sa le donezi unui camin de copii, azil de batrani, camin pentru oamenii strazii sau biserica. Fiecare dintre acestia ar putea folosi cateva dintre obiectele de care tu nu mai ai nevoie si ii poti face fericiti pe altii astfel. Aceasta este o buna ocazie sa scapi de hainele si incaltamintea pe care nu le mai porti.

Alege o zi pe saptamana in care sa strangi toata maculatura din casa: reviste, ziare, servetele, facturi vechi, chitante , ambalaje de carton, pliante, reclame. Pastreaza numai ce este absolut necesar si aseaza restul intr-o cutie pe care s-o duci direct la containerul pentru hartie sau la un depozit de reciclare a maculaturii.
 

Stabileste un timp limita de pastrare a obiectelor


Stabileste o perioada maxima de pastrat anumite obiecte, iar daca nu le-ai folosit deloc in acel interval de timp, arunca-le sau ofera-le altcuiva. Daca ai haine pe care nu le-ai purtat in doi ani, este clar ca nu te atrag si nu le vei purta, asa ca poti face o bucurie unei prietene sau unor oameni nevoiasi.

Implica-i si pe ceilalti mebrii ai familiei in activitatea de sortare si aruncare a obiectelor nefolositoare. Fiecare trebuie sa-si aduca o contributie pentru ca munca sa fie eficienta.

Invata sa depozitezi lucrurile pe verticala, nu pe orizontala, astfel incat sa poti profita mai bine de spatiul existent.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea