Amenajarea casei

#amenajare camerei #amenajarea locuintei #amenajarea casei

Cum sa economisesti bani cand reamenajezi locuinta

A-ti face casa se arate excelent poate costa foarte mult. Cu sfaturile noastre, insa, poti economisi bani in aceasta situatie. Tuturor ne place sa redecoram anumite zone din casa periodic, dar acest lucru nu inseamna ca trebuie sa scoatem sume mari din buzunar, putand sa apelam la cateva trucuri care ne vor ajuta sa salvam situatia de ambele parti - casa va arata minunat si nici nu vom cheltui multi bani.

Consulta magazinele cu chilipiruri

Magazinele cu chilipiruri pot fi o mina de aur plina de lucruri frumoase pentru casa ta - trebuie doar sa iti rezervi timp pentru a le explora. Indiferent daca esti in cautarea unor vaze frumoase, sau a unor piese de mobilier, vei ramane surprins de ceea ce poti gasi in aceste magazine. Daca vrei sa economisesti bani atunci cand iti redecorezi casa, asigura-te ca ai dat o raita prin toate aceste magazine, deoarece aici poti gasi o multime de articole la numai o fractiune din pretul unor obiecte noi.

Cumpara-ti obiectele dorite inainte de a te apuca de renovare si in timp

Daca stii ca in cateva luni urmeaza sa iti redecorezi casa, de ce nu ai colecta lucrurile unul cate unul, in timp, in loc sa lasi totul pentru ultima suta de metri si un magazin mare. In acest fel, ai timp suficient pentru a observa si cauta ceea ce iti doresti, poti prinde promotii si reduceri si, desigur, poti face economii remarcabile, cheltuind sume mici. Asigura-te, insa, ca depozitezi totul undeva in siguranta pana va veni momentul marii redecorari - atunci te vei bucura de toate achizitiile facute!

Verifica electrocasnicele

Cand iti renovezi si redecorezi casa, e adevarat ca obiectele mari sunt importante, dar poti economsi bani pe termen lung verificand si unele din electrocasnice, cum ar fi cazanul. Poate ca a suferit o uzura si are nevoie de reparatie. Este recomandat sa il repari inainte de distrugerea iremediabila, pentru ca asa ar trebui sa scoti bani in plus din buzunar pentru o reparatie mai ampla. Verifica cu atentie toate electrocasnicele din casa ta si vezi care dintre ele necesita ajustari si operatii de mentenanta pentru a nu se strica si a necesita inlocuire - astfel vei economisi bani.

Invata sa faci singur diverse lucruri

Faptul ca stii sa faci singur diverse operatii, iti poate fi de mare folos daca vrei sa economisesti bani cu renovarea si redecorarea casei tale. Indiferent daca vrei sa pui faianta sau tapet, sau, pur si simplu, sa lustruiesti o suprafata, manopera te poate costa foarte mult daca te bazezi pe un meserias si nu stii sa o faci chiar tu. Cauta videoclipuri de genul “cum sa faci singur…” pe YouTube si articole online din care poti sa deprinzi abilitati utile pe termen lung.

Recicleaza si retapiteaza obiectele vechi

Nu trebuie sa arunci mobilierul vechi pentru a-ti schimba casa. De exemplu, scaunele, daca nu mai sunt la moda, sau nu iti mai place cum sunt colorate sau tapitate, se pot vopsi sau retapita. In loc sa le arunci si sa cumperi altele noi, care ar putea fi foarte scumpe, de ce sa nu inveti sa le redecorezi si reciclezi pe cele vechi? Fa rost de o tesatura frumoasa la un pret convenabil si invata sa le retapitezi. Nu este deloc greu, iar scaunele tale vor arata la fel de bine ca si unele noi, tu fiind mandra de rezultatul obtinut si facand, totodata, si economii remarcabile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea