Amenajarea casei

#caldura casa #decoratiuni casa #semineu electric #paleta de culori #iluminat casa

Cum sa decorezi casa pentru a inspira caldura

In anotimpul rece, odata cu vremea mohorata, in casa se schimba. Afla cum sa decorezi casa pentru a inspira caldura.

Multi isi doresc un camin cald si comod care sa inspire confort, insa alegerea mobilierului, a culorilor si a texturilor nu este intotdeauna cea potrivita pentru a inspira caldura.

Afla ce modificari poti face in casa daca vrei un casa care inspira caldura.
 

Culori si texturi


Pentru a da caldura caminului tau nu este necesar sa folosesti o paleta cromatica formata numai din culori calde. Acestea sunt necesare, dar pot fi combinate si cu nuante mai inchise sau reci fara sa-si piarda din efect.

Rosul, portocaliul, galbenul si ocrul sunt culorile calde care reflecta in mod natural pentru o atmosfera calda in casa ta. Albul galbui sau albul crem pe pereti este o alta alegere reusita.

Indiferent de culoarea mobilei tale, nu face greseala sa vopsesti peretii intr-o nuanta de alb care sa contina si putin bleu sau gri. Aceasta este cea mai sigura cale de a obtine o atmosfera rece si iti va anula toate eforturile cand vine vorba de decoratiunile interioare.

Formele rotunjite sunt contribuie mai bine la atmosfera dorita decat cele ascutite. Texturile joaca si ele un rol important. Draperiile groase, paturile si cuverturile pufoase, dar si ciucurii aduc un plus de ta. Abajururile sau cuverturile cu franjuri contribuie si ele la o atmosfera calda si intima, daca alegi nuante calde.

Evita gresia si faianta lucioasa, chiar daca o alegi in nuante calde. Modelele mate si cu decoratiuni in relief pot fi mai greu de intretinut, dar iti vor oferi atmosfera pe care ti-o doresti.
 

Materialele potrivite


Metalul si sticla pot avea efectul advers daca vrei sa decorezi o casa pentru a inspira caldura, la fel si plasticul. Evita inoxul in bai si bucatarie. Concentreaza-te asupra lemnului in nuante calde si asupra materialelor textile, groase sau cu forme in relief.

O canapea de piele rosie nu va inspira la fel de multa caldura ca una crem, din material pufos, pe care o poti decora cu perne tot din material textil. Cand alegi mobila si obiectele de decoratiuni interioare , evita tesaturile sintetice si lucioase.
 

Iluminatul pentru a inspira caldura


Aplicele, fie ca sunt de pereti, fie de tavan, nu vor contribui la atmosfera calda din casa ta. In schimb, lustrele sau candelabrele sunt mai potrivite.

Lumina becurilor clasice este mai calda decat cea a multor , dar poti gasi in comert si becuri ecologice care produc o lumina galbuie, mai apropiata de cea naturala.

Lampile pot fi folosite in mod decorativ si aduc un plus de caldura, mai ales daca au un abajur textil. Folosing spoturi, vei obtine un efect rece.
 

Ultimele retusuri


Pernele si cuverturile in culorile si texturile potrivite pot incalzi imediat atmosfera intr-o camera, mai ales daca nuantele calde alese sunt puternice.

Un sau un suport de lumanari te poate ajuta sa obtii atmosfera calda pe care ti-o doresti. Presurile pufoase contribuie la fel de mult la o atmosfera calda in casa.

Ultimul detaliu pe care sa-l tii minte cand decorezi este ca florile si plantele pot aduce caldura daca sunt alese corect. Cauta plante decorative cu frunze groase, in nuante de verde inchis.

Sursa foto: Happydesignideas.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea