Amenajarea casei

#decoratiuni #mov #decoartiuni interioare #decoratiuni mov

Cum sa decorezi casa in nuante de mov

O culoare regala, pretentioasa, movul era rezervat aristocratiei in vremurile de demult. In prezent, insa, nuantele de mov sunt folosite la scara larga la decorarea locuintelor, carora le ofera un aspect somptuos. Afla si tu, in cele ce urmeaza, cum iti poti decora casa in nuante de mov!


De ce culoarea mov?


Movul este o culoare intensa, asociata cu bunastarea, dar si cu spiritualitatea. In tot acest timp, este o culoare versatila ce poate fi transformata in punctul de atractie al unei incaperi sau folosita doar ca accent.

In consecinta, movul poate fi o alegere usor pretentioasa, dar cum nu se poate mai nimerita pentru a decora o casa si a-i oferi un strop de inedit, cat si un aspect regal!


Combina movul cu alte culori


Inainte de a demara procesul de redecorare, este important sa retii ca movul este pus excelent in evidenta in anumite combinatii coloristice. Astfel, o combinatie de mov si portocaliu este ideala pentru o locuinta cu aspect vintage, in timp ce adaosul de negru este perfect intr-o incapere somptuoasa, intima.

Intr-o incapere decorata in stil indian, de pilda, poti amesteca nuante de mov si verde sau mov cu alte culori specifice pietrelor pretioase (pont: prefera materialele lucioase, in special pentru decoratiuni).

Nu in ultimul rand, o combinatie excelenta, pe care o poti folosi cu incredere in fiecare camera a casei, este cea de mov si gri. Amestecul este recomandat cu precadere in locuintele moderne, in care pot fi inserate cu usurinta accesorii, instalatii sanitare si piese de mobilier metalizate.


Asorteaza accesoriile la culoarea peretilor


In situatia in care alegi sa iti zugravesti peretii intr-o nuanta de mov, este important ca obiectele decorative sa se asorteze nuantei in cauza. Spre exemplu, peretii de culoarea lavandei pot fi completati cu accesorii intr-o nuanta deschisa de mov, dar si cu obiecte decorative roz.

Intrucat movul ofera impresia de opulenta si sofisticat, nu ezita sa alegi decoratiuni in acelasi stil, cum ar fi vaze din sticla mov, cuverturi de pat din materiale de calitate, pernute decorative cu broderie mov s.a.m.d.

 

Alege materialele cu atentie


Matasea si catifeaua sunt doua dintre tipurile de material recomandate pentru o casa decorata in nuante de mov. Materiale delicate, pretentioase si elegante, acestea doua pot fi folosite la lenjeria de pat, cuvertura, pernute decorative, canapele, fotolii , scaune, sofale. In plus, catifeaua si matasea au avantajul de a fi disponibile si in nuante intense de mov, care ofera profunzime unei incaperi.


Combina nuante diferite


Movul este o culoare secundara ce incorporeaza o paleta larga de nuante, combinatii mai intense sau mai deschise de rosu si albastru, culorile primare care stau la baza movului.

Te poti folosi de bogatia de nuante pe care o ofera movul - de la lila si lavanda la violet, pruna ori magenta - pentru a crea combinatii variate in interiorul casei tale. Spre exemplu, poti opta pentru un tapet elegant, intr-o combinatie de nuante (model mov inchis, aplicat pe un fundal lila, de pilda).

Sursa foto: bhg.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea