Amenajarea casei

#oglinzi casa #oglinzi #adolescenta oglinda #greseli decorare casa #amenajare casa #decorare casa

Cum sa decorezi casa cu ajutorul oglinzilor

Oglinzile sunt elemente de decor excelente din numeroase puncte de vedere – nu doar ca ajuta la aspectul estetic al camerei, dar acestea reflecta lumina si deschid spatiul, creand impresia unei incaperi mai mari.

Insa, inainte de a incepe sa le aranjezi pe pereti, trebuie sa stii ca exista anumite aspecte pe care sa le ai in vedere. Iata asadar cateva sfaturi despre cum sa decorezi casa cu ajutorul oglinzilor.

Tine cont de stil

Oglinzile pot fi gasite in aproape orice tip de stil, de la clasice, traditionale si pana la moderne sau extravagante. In functie de decorul din incaperea in care le vei amplasa, trebuie sa te gandesti cu atentie ce efect iti doresti sa creezi. Stilul unei oglinzi este dat in mare parte de cadrul acesteia – spre exemplu, intr-o camera axata preponderent pe elemente moderne, o oglina cu un cadru extravagant va crea un efect cu mult diferit fata de una cu un cadru simplu de lemn.

De asemenea, nu uita ca exista oglinzi cu sticla normala si clasica, dar si oglinzi cu sticla fumurie sau cu un aspect usor antic.

Creeaza un perete din oglinzi

O astfel de idee se va potrivi de minune mai ales in doua incaperi ale locuintei tale – pe hol sau in baie.

Pe hol poti atarna oglinzi nu doar pe un perete, ci chiar pe doi sau pe trei pereti. Alege oglinzi de dimensiuni si forme diferite, pe care sa le asezi usor dezordonat. Vei oferi un plus artistic spatiului si vei crea senzatia unui hol mult mai incapator.

In general, in cele mai multe bai exista clasica oglinda peste chiuveta. Insa, iti poti crea un perete oglinda si vei obtine un decor cu adevarat unic. Achizitioneaza multe placi de oglinda si monteaza-le pe peretele de langa cada. In plus, poti alege oglinzi cu un efect usor vintage pentru un farmec aparte.

Alege oglinzi de podea supradimensionate

Cine a spus ca oglinzile pot fi folosite doar pentru a fi atarnate pe perete sau pentru a fi tinute pe un dulap? In cazul in care iti doresti ca lumina sa se reflecte mai mult intr-o anumita incapere, nu ezita sa alegi o oglinda supradimensionata pe care sa o asezi pe podea, sprijinita de perete.

Opteaza pentru o oglina cu un cadru masiv si cu un ornament aparte. Astfel, nu numai ca vei oferi acea iluzie optica a unui spatiu mai mare, dar te vei bucura si de un element decorativ senzational.

Asaza oglinzi in locuri neasteptate

Peretii, dulapurile si chiar podelele sunt locurile perfecte pentru a monta oglinzi functionale. Totusi, daca prin montarea unor oglinzi in casa ta iti doresti sa creezi si un design unic si deosebit, atunci posibilitatile de asezare devine mult mai variate.

Spre exemplu, oglinzile amplasate pe tocul usilor din casa vor reprezenta un aspect la care putine persoane s-ar fi asteptat. O usa oglindita intr-o stralucire usor metalica va da spatiului o noua atingere artistica, precum si o caldura aparte. Oglinzile nu pot fi asezate doar in locurile conventionale, ci pot functiona aproape oriunde.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare