Amenajarea casei

#decor casa # design casa #amenajare casa #flori

Cum sa decorezi casa cu ajutorul florilor

Florile sunt acele detalii care dau suflet incaperii sunt frumoase, vibrante, energizante. Iti inspira sentimente de bucurie in zilele innourate si contribuie la realizarea unui decor primitor. Indiferent de starea de spirit pe care o ai florile si decoratiunile florale produc fericire. Iata o serie de aranjamente care pot anima orice incapere.

Decoratiuni cu cochilii de melci sau pietre

Cu siguranta in orice locuinta gasesti cel putin un borcan gol, pe care il poti transforma intr-un aranjament distins. Acesta poate lua cu usurinta locul unei vaze traditionale. Ai nevoie de un borcan, optional fibre de in pe care le poti monta in partea superioara, pentru a avea un aspect rustic, cochilii de melci sau pietre cu margini rotunjite. Cochiliile si pietrele le poti achizitiona fie din magazine de suveniruri, fie din cele de bricolaj de la raionul de gradina. 

Adauga elementele alese pe fundul borcanului si acopera-le cu apa. Introdu florile preferate si bucura-te de un aranjament rustic rafinat. 

Aranjamente cu stropitori de apa

Daca se intampla sa ai la indemana o stropitoare de apa nu ezita sa o transformi in aranjament floral. Vei obtine un design vintage elegant. In cazul in care recipientul are si ceva urme de utilizare, cu atat mai bine aspectul retro va fi accentuat. O astfel de stropitoare sustine o gama variata de flori de la bujori, narcise, frezii si lalele la liliac, trandafiri si margarete. Poti monta aranjamentul la fereastra de la bucatarie, pe masuta din hol sau pe pervazul terasei. 

Flori in loc de supa

Stii acele vase masive folosite de bunici pentru servirea supei? Cu siguranta ca ai primit cadou macar unul, pe care cu il folosesti rar. Imagineaza-ti cum ar arata pe masa din sufragerie sau pe bufetul din hol daca ar sustine florile preferate. Poti crea un buchet extrem de cochet pe care il poti monta intr-un astfel de vas. Aranjamentul cu siguranta va fi unul vibrant si va transmite multa energie!

Decoratiuni cu sticle 

Din pacate borcanele pe care le ai sunt pline cu gemuri, in acelasi timp  nu te induri sa scoti supiera de portelan sa o folosesti pe post de vaza... nu dispera avem idei si pentru astfel de situatii! Cauta prin camara si aduna sticlele pe care le si disponibile. Fie ca sunt simple, albe, verzi transparente sau prevazute cu striatii complexe, le poti folosi pe post de aranjamente. Irisii, gladiolele, lalele, crinii, freziile sau floriile de vara sunt disponibile tu pe care le alegi sa completeze un decor distins? Mai bine lasa instinctul si starea de spirit sa dicteze ce vibe vei aduce in urmatoarele zile. 

Aranjament decorat cu elemente DIY 

Impletiturile DIY sunt foarte populare ofera vaselor un aer cald, prietenos, si te poarta in timp, in odaia bunicii  in care soba de teracota este corp de mobilier principal. Imbraca ghiveciul cu florile preferate cu o astfel de impletitura si asaza-l intr-o zona in care il poti admira.

Aranjament floral in ceasca de ceai

Stiai ca ceasca de ceai poate fi transformata intr-o decoratiune romantica? Incearca, alege florile preferate, adauga ceva verde si creaza un buchetel nu foarte mare, dar bogat. Asaza-l cu grija in ceasca de ceai si pune-l la loc de cinste!

Decoratiune inedita: floare alba in vas alb

Potrivirea perfecta a culorilor este o adevarata arta, sa optezi pentru vas alb, floare alba este o solutie delicata, care ofera eleganta incaperii pe care o decoreaza. Intr-un vas de portelan sau metal alb poti pune crini, lalele, frezii, trandafiri, margarete sau liliac alb. Orice asociere este una rafinata si iti va bucura ochii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea