Amenajarea casei

#pisica #pete #curatenie #covor

Cum sa cureti urina de pisica de pe covor

Urina de pisica emana un miros extrem de neplacut in jurul sau. Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa elimini cauza. Curata litiera si schimba nisipul deoarece este foarte posibil ca pisica ta sa refuze sa o foloseasca din cauza mirosului. Daca ai de-a face cu un pisoi obraznic, citeste mai multe aici despre cum va trebui sa il inveti sa foloseasca litiera de acum inainte.



Este foarte important ca atunci cand observi o pata de urina sa insisti asupra eliminarii mirosului acesteia. Pisicile au simturile mult mai dezvoltate decat oamenii, astfel incat ele pot identifica mirosurile mult mai usor. Din pacate, o pata de urina curatata ineficient, va atrage pisica din nou in zona respectiva.

Pentru suprafetele din gresie, faianta, ciment, linoleum sau lemn poti folosi cu succes o solutie din apa si clor sau cloramina. Clorul va elimina cu succes orice urma de miros, fiind recomandat si in curatarea litierelor. Dupa utilizare, zona respectiva va fi clatita cu apa din abundenta.
1 Cum cureti petele proaspete
Primul pas pe care trebuie sa il faci este sa elimini surplusul de lichid inainte ca acesta sa acapareze o suprafata prea mare din covor sau sa se usuce. Foloseste servetele absorbante din hartie si aseaza-le deasupra petei. Nu freca zona, pentru a evita imprastierea urinei pe o suprafata mai mare. Schimba servetelul de indata ce s-a imbibat cu lichid.
Cu ajutorul unui pulverizator, imprastie putina apa calduta peste pata pentru a indeparta cat mai multa urina. Dupa pulverizare, aduna surplusul cu servetele de hartie.
Imprastie bicarbonat de sodiu pe zona umeda si lasa-l sa actioneze cateva minute. Sterge apoi covorul cu o carpa uscata. Repeta procedeul pana cand observi ca bicarbonatul ramane alb si curat.
2 Cum cureti petele uscate
Deoarece petele uscate au inceput deja sa emane miros, este bine sa folosesti o alta solutie de curatat . Amesteca apa si otet in cantitati egale si toarna solutia intr-un pulverizator. Umezeste pata cu aceasta solutie in totalitate.
Pozitioneaza deasupra un prosop si aseaza un obiect greu pentru a mentine zona ferita timp de 24 de ore. Otetul va decolora pata si va elimina orice urma de miros.
Dupa 24 de ore indeparteaza prosopul si curata covorul cu solutiile de curatat pe care le folosesti in mod normal.

Apa oxigenata poate fi folosita cu succes pentru indepartarea mai multor pete. Este indicat sa o aplici in special pe covoarele de culori deschise, deoarece exista riscul decolorarii fibrei acestora.

 

Pentru un plus de prospetime, poti adauga cateva picaturi de balsam de rufe in apa cu care cureti covorul. Acesta va inmuia fibra, facand-o pufoasa, si va emana un miros placut in intreaga incapere.

 

O alta solutie pentru indepartarea petelor de pe covoare poate fi realizata din otet, detergent lichid de vase sau sapun lichid si cateva picaturi de ulei de eucalipt. Acesta din urma are efect dezinfectant.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea